e Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?

e Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? Üniversite kayıtları için okula gitmek gerekiyor mu, internetten yapılan kayıttan sonra okula tekrar gidip yüz yüze bir kayıt yaptırmak gerekiyor mu yoksa internet üzerinden yapılan kayıt yeterli mi?

Google Haberlere Abone ol
e Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek

e Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı, üniversite kayıtları için okula gitmek gerekiyor mu, internet üzerinden online yapılan kayıttan sonra okula tekrar gitmeye ve yeniden kayıt yaptırmaya gerek var mı soruları bu aralar öğrenciler tarafından merakla soruluyor. e-Kayıttan sonra okula gitmeye gerek var mı, üniversite kayıtları için okula gitmek gerekiyor mu?

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı. Kayıtlar internet üzerinden e-Kayıt sistemiyle alınıyor.

Öğrenciler için büyük bir kolaylık ve rahatlıko lan e-Kayıt sistemi üzerinden yapılan kayıtlardan sonra akıllarda bazı soru işaretleri oluşuyor. Birçok öğrenci, e-Kayıttan sonra okula gitmeye gerek var mı diye soruyor. Bu sorunun cevabı ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda açık bir şekilde verilmişti.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 Ağustos itibariyle başlayacak.

Elektronik kayıtlar da aynı şekilde aynı tarihlerde başlıyor.

e-Kayıttan sonra okula gitmeye gerek var mı?
e-Kayıttan sonra okula gitmeye gerek var mı?

 

Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Üniversite kayıt için gerekli belgeler nelerdir? İşte üniversite kayıt için gerekli belgeler listesi:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internetadresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Önemli not: e-Kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıtlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları halinde, ayrıca okula gitmelerine gerek yok. Ancak, ek yerleştirme kayıtları için durum farklı. Ek yerleştirme hakkı kazanan öğrencilerin üniversitelere bizzat giderek kayıt yaptırması gerekiyor. Ek yerleştirme e-kayıt imkanı sonradan kurum tarafından tekrar sağlanabilir. Bu nedenle okula gitmeden tekrar YÖK'ün ilgili adreslerinden e-kayıt demesi yapmanızı öneriririz.

 


 

Yorumlar