Öğrencileri 'burs vereceğiz' diyerek kandırdılar

Okulların açılmasını fırsat bilen dolandırıcılar harekete geçti. İnternette burs veren kurumlara başvuru yapan öğrenciler İSAP (Türkiye İşadamları Platformu) logosuyla burs verdiğini iddia eden bir siteye denk geldi. Başvuru yapan öğrenciler dolandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencileri 'burs vereceğiz' diyerek kandırdılar

Dolandırıcılar okul okumak için burs arayışına giren öğrencileri dolandırdı. 

Okulların açılmasıyla birlikte burs arayışını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar binlerce öğrenciyi dolandırdı. Yagıya intikal eden olayda binlerce öğrenci mağdur oldu. İnternette sahte bir site açarak İSAP (Türkiye İşadamları Platformu) logosu ile burs vereceklerini iddia eden dolandırıcılar binlerce gençten para topladı.

İnternette burs veren kurumlar için arama yapan öğrenciler her ay 200 tl burs vereceğini iddia eden İSAP (Türkiye İşadamları Platformu) logosunu kullanan bir internet sitesine denk geldi. İddiaya göre bu siteden burs başvursu yaptıklarını zanneden öğrencilerden kimlik bilgileri ve belirtilen hesaba 50 lira işlem masrafları ücreti yatırılması istendi.

Kısa süre sonra başvuruda bulunanlar dolandırıldıklarını anlayınca soluğu savcılıklarda aldı. Hürriyet gazetesinin ulaştığı dolandırılan öğrencilerden biri yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Bankamatik kartı göndereceğiz..."

“Kırıkkale Üniversitesi’ni kazandım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine siteye girdim. Kendimin ve ailemin kimlik bilgilerini mecburen verdim. ‘Size bankamatik kartı göndereceğiz, her ay bankamatikten çekeceksiniz’ denildi. Masraflar için istenilen parayı yatırdım. Benim gibi sadece burada yüzlerce öğrenci arkadaşım var. Dolandırıcılık söylentileri yayılmaya başlayınca, tekrar siteye girip kontrol ettik. Ama siteye erişim engellenmiş görünüyor. Önce karakola gittik, onlar çok gelen olduğunu belirterek savcılığa gitmemizi istedi. Savcılığa giderek şikâyetçi olduk. Bizim kimlik bilgilerimiz ellerinde, çok korkuyoruz.”

Yorumlar