Dün Kilis'e bugün Gaziantep'e roket mermileri düştü

Gaziantep'e bugün Suriye'den ateşlenen iki roket mermisi düştü. Mermilerin düştüğü bölgede can kaybı yaşanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Dün Kilis'e bugün Gaziantep'e roket mermileri düştü
Suriye'de IŞİD kontrolünde bulunan bölgelerden Türkiye'ye düşen roketlere bugün bir yenisi eklendi. Gaziantep'in karşısındaki bölgeden bugün sabah saatlerinde iki roket mermisi havalimanı lojmanları bölgesine düştü. Roket mermilerinin düştüğü alanda insan olmaması muhtemel can kaybını önledi. Suriye'den dün de Kilis'e üç roket mermisi düşmüş 5 kişi yaralanmıştı. 

Suriye'den atılan iki roketatar mermisinden biri Gaziantep Havalimanı Lojmanları’nın bahçesine, diğeri ise boş araziye düştü. Korku ve paniğe neden olan roketler saat 10.50 sıralarında atıldı. Olayda ölen veya yaralanan olmadı. 

GAZİANTEP VALİSİ OLAY YERİNDE

Roket mermileri şehirde büyük bir korku ve paniğe neden olurken, güvenlik birimleri ve yetkililer derhal harekete geçti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve askeri yetkililer, iki roket mermisinin düştüğü bölgede incelemelerde bulundu.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Roketlerin atılmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde anında harekete geçti. Tespit edilen dört IŞİD mevsizi fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Belirlenen hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtildi. 



KİLİS'TE 5 KİŞİ YARALANDI

Dün de Suriye'den ateşlenen üç roket mermisinin Kilis'in Elbeyli ilçesine düşmesi sonucu beş kişi yaralandı. İç savaşın sürdüğü Suriye'den üç roket mermisi atıldı. Roket mermileri, ilçe merkezindeki bir evin bahçesi ile boş arazilere isabet etti. Olayda beş kişi yaralandı, çevredeki bazı binaların camları kırıldı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
Polis ekipleri, mermilerin düştüğü bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak inceleme başlattı.

IŞİD HEDEFLERİNE HAVADAN VE KARADAN OPERASYON

Kilis'e dün düşen roketlerden sonra IŞİD hedeflerine karadan fırtına obüsleriyle, havadan ise koalisyon güçlerine bağlı uçaklarla operasyon düzenlendi. Operasyonlarda ilk belirlemelere göre 104 IŞİD mensubu hayatını kaybetti. 



Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre IŞİD mevzilerine, 233 Fırtına topu, 40 çok namlulu roketatar ve 4 tank ile atış yapıldığı, hedeflere koalisyon uçaklarıyla 11 hava harekatı icra edildi.  Yapılan atışlar ve hava harekatı sonrasında 104 DAEŞ mensubu öldürüldü. Örgüte ait 4 çok namlulu roketatar, birer top ve havan mevzisi ile karargah olarak kullanılan 7 bina imha edildi.


 

Yorumlar