Düdüklü tencere nasıl kullanılır, pişme süresi?

Mutfağın olmazsa olmaz malzemesi düdüklü tencere pratikliği ile olduğunu kadar zaman ve para tasarrufu bakımından da kolaylık sağlıyor. Peki düdüklü tencere nasıl kullanılır? İşte düdüklü tencere kullanımı.

Google Haberlere Abone ol
Düdüklü tencere nasıl kullanılır, pişme süresi?

Düdüklü tencere mutfakta en büyük yardımcılarımızdan. Hem zaman hem para tasarrufu sağlıyor. Peki mutfağın vazgeçilmez malzemesi düdüklü tencere nasıl kullanılır, kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte düdüklü tecere kullanımı ile ilgili detaylar...

Düdüklü tencere kullanımı diğer tencerelere göre daha dikkat gerektiriyor. Her yıl haberlerde mutlaka düdüklü tencere patlamalarına rastlıyoruz. İşimizi kolaylaştıran düdüklü tencereyi kullanırken mutlaka özen göstermek gerekiyor. Düdüklü tencere nasıl kullanılır, ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Düdüklü tencere nasıl kullanılır?

Düdüklü tencere kullanırken dikkat etmeniz gereken birinci kural, çok doldurmamak. Düdüklü tencerelerin içinde max doldurulması gereken yer mutlaka belirtilmiştir bu belirtilen yeri asla geçmemek gerekir. Eğer belirtilmediyse doluluk oranı kapağın bir karış altına kadar olmalıdır.

İkinci kural ise eski tip düdüklü kullanıyorsanız düdüğünü kapağı kapattıktan sonra dik konuma getirmek. Yeni nesil düdüklü tencerelerde ise düğmesini üzerinde belitilen pişirme ayarına ayarlamak gerekir.

Eski model tencerelerde hava akımını sağlamak için düdüğü mutlaka dik konuma getirmek gerekir.

Tencerenin düdüğü öttükten sonra 60 saniye kadar havanın dışarı akmasına izin verin ardından düdüğü yatay konuma indirin.

Düdüğü indirdikten sonra ocağın altını mutlaka kısın. Pişireceğiniz yemeğe göre pişme süresini ayarlayın.

Süre bittiğinde altını kapatın ve tencerenizi yerinden hiç oynatmayın bir süre basıncın dinmesini bekleyin.

Buhar tamamen yok olduktan sonra düdüklü tencerenizi soğuk suyun altına tutun ve düdüğü yeniden dik konuma getirin içindeki tüm havanın yavaş yavaş dağılmasını bekleyin.

Kapağı açmak için sabırsız davranmamak gerekir. Aksi takdirde istenmeyen mutfak kazaları ortaya çıkabilir. Mutfak kazalarının büyük bölümü düdüklü tencereler sebebi ile ortaya çıkmakatadır.

Soğuk suyun etkisi ile tencereniz iyice soğuyacak ve içindeki basınç boşlacaktır. Ardından kapağı güvenle açabilirsiniz.

Düdüklü tencerenizin lastiklerini yıpranma durumuna göre değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Her yemek düdüklü de farklı sürelerde pişer. Düdüklünüzün markasına göre bu süreler farklılık gösterir mutlaka kullanma kılavuzuna bakın.

Ddüklü mutfakta hayatı kolaylaştırır. Özellikle kuru bakliyatlar ıslatmadan da rahatlıkla kısa sürede pişer.

Düdüklü kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de asla yemeği sususuz pişirmemek. Suyu az olan yemek yanmaya adaydır. Çünkü suyunu çabuk tüketecektir.

Ayrı bir püf nokta ise dondurulmuş sebzeleri çözdürmeden düdüklüye atmayın.

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri

Düdüklü tencerede pişirme süreleri aşağaıdaki tabloda verilmiştir. Ancak bu sürelerin düdüklünün markasına göre değişebileceğini lütfen göz önünde bulundurun.

Düdüklü nasıl kullanılır

 

Yorumlar