DSÖ Çin hakkında çıkan iddiları yalanladı

Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyanın gündemini meşgul eden Çin'in 'Covit-19' virüsünü laboratuvarda ürettiği iddilarını yalanladı. DSÖ koronavirüsün hayvan kaynaklı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSÖ Çin hakkında çıkan iddiları yalanladı

Dünya Sağlık Örgütü, 'Covit-19' virüsünün Çin'in Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvarda üretildiği iddilarını yalanladı. DSÖ yaptığı açıklamada, "Tüm kanıtlar virüsün hayvanlardan kaynaklı olduğunu gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan son dakika koronavirüs açıklamasında, virüsün laboratuvarlarda değiştirilmediği veya üretilmediği, tüm kanıtların virüsün hayvanlardan kaynaklı olduğu sonucuna çıktığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, salgınla ilgili ilk açıklamasında Çin yönetiminin salgınla mücadelesini övmüştü. Ancak salgın ABD'de hızla yayılmaya başlayınca ve ekonomide ciddi hasarlar ortaya çıkınca, Trump Mart ayı ortasında ağız değiştirerek Kovid-19'u "Çin virüsü" olarak nitelemeye başladı.

Covit-19

ABD SÖYLENTİLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Amerikan medyası, Vuhan'daki laboratuvarda gerekli önlemlerin alınmadığını ve buradan muhtemel bir salgının ortaya çıkabileceğine dair ABD Dışişleri Bakanlığına Ocak ayında bir istihbarat geldiği bilgisini sızdırdı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da o istihbarat bilgisiyle ilgili yaptığı açıklamada, bunların virüsün laboratuvardan yayıldığında dair doğrudan kanıt olmadığını ancak dikkate alınması gerektiğini belirtti.

DSÖ'DEN YALANLAMA GELDİ

DSÖ de iddialar üzerine bir açıklama yayınlayarak "Virüs laboratuvarda üretildi" söylentilerine son noktayı koydu. Dünyanın en büyük sağlık kuruluşu olan DSÖ, söylentiler üzerine çalışma başlattığını ve yapılan bütün deneylerin virüsün kaynağının hayvanlar olduğu sonucuna vardıklarını belirtti.

1500 VİRÜS SAKLANIYOR İDDİASI

Çin'in Vuhan kentinde bir laboratuvarda 1500 virüsün saklandığı ve Covit-19 virüsünün de bu laboratuvardan sızdığı iddia edilmişti. 

Öe taraftan Çin'de tüketilen hayvanlar koronavirüs tedbirleri kapsamında azaltılıyor. Son olarak köpekleri yenecek etler listesinden çıkaran Çin, dün yayınlanan bir genelge ile Bambu Farelerini de yenecek etler listesinden çıkardığını duyurmuştu.

corona

Yorumlar