Donald Trump dolandırıcılıktan ceza aldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve ailesi, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamaları üzerine yargılanarak toplamda 364 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Detaylar için okumaya devam edin.

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump dolandırıcılıktan ceza aldı

Emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamalarıyla gündemde olan eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'taki bir davada ağır bir mali ceza ile karşı karşıya kaldı. Trump ve ailesine yönelik cezaların toplamı 364 milyon dolara ulaştı.

Yargıç Arthur Engoron, Trump ailesi ve Trump Organization'a yönelik cezaları açıklarken, Donald Trump'a 354,9 milyon dolar, oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'a ise 4'er milyon dolar para cezası verdi. Ailenin şirketinin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar ceza yansıtıldı.

Ek olarak, Trump ve çocuklarına 3 yıl süreyle New York'taki şirketlerinde üst düzey pozisyonlarda görev almaları ve bankalardan kredi almaları yasaklandı.

SİYASİ SAİKLER Mİ?

Trump, davanın "siyasi saiklerle" açıldığını iddia ederek, New York Başsavcısı Letitia James'i suçlamaların arkasındaki motivasyon olarak gösterdi. Ancak Engoron, Trump ve şirketinin finansal evraklarda varlıklarını abartarak bankaları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti.

Bu karar, Trump'ın 2024 seçimlerindeki başkan adaylığı üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

Uzun süredir devam eden yargı süreci, Trump ve ailesinin iş ve siyasi geleceği üzerinde belirsizlikler oluşturuyor.

Yorumlar