Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Amerikan dolarının küresel gelişmeler nedeniyle TL karşısındaki yükselişi rekorlarla devam ediyor. Dün uzun aradan sonra ilk kez 7 liranın üzerine çıkan dolar bugün 7,28 liraya kadar yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Amerikan dolarının Türk lirası karşısındaki yükselişi bugün de devam ediyor. Dünü 7,04'ten tamamlayan dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,28'le tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur şu sıralar 7,24'ten işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,1 değer kazancıyla 7,04'ten tamamladı. Bugüne de yükselişle başlayan dolar 7,28 lirayla tarihin en yüksek seviyesini gördü.

Dolar kuru saat 14.30 itibarıyla 7,24'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL 8,63'ten, sterlin/TL ise 9,62'den alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve görüşmeleri devam eden 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi ile salgının tedavisine yönelik haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) beklentiler doğrultusunda faizlerde ve varık alım programında değişiklik yapmadığını ifade eden analistler, öğleden sonra BoE Başkanı Andrew Bailey'nin gerçekleştireceği basın toplantısı ve ABD'nin haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini bildirdi.

 BEYRUT'A ATOM BOMBASI DÜŞMÜŞ GİBİ

 

Yorumlar