Altın durdurulamıyor, çeyrek 783 liraya çıktı

Dünya genelinde altın fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki yükselişler durdurulamıyor. Çeyrek ve gram altın fiyatları giderek yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın durdurulamıyor, çeyrek 783 liraya çıktı

Altın fiyatları dünya genelinde her geçen büyük bir artış gösteriyor. Fiyatların yükselmesiyle birlikte Türkiye'de de çeyrek ve gram altın gibi en çok tercih edilen iki kalemde önemli oranda yükselmeler gözleniyor. 6 Ağustos 2020 tarihi itibariyle çeyrek altın fiyatı 783 liraya yükselirken, gram altın fiyatı ise 465 iraya kadar çıktı. 

PEKİ ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Küresel piyasalarda ons altının değer kazanması ile birlikte gram altın fiyatı yeni zirveleri test etmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınının etkisiyle yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak tanımlanan altına olan talep her geçen gün artıyor. 

Koronavirüs pandemisi dışında ABD-Çin arasındaki gerilim de altını güçlendiren sebepler arasında yer alıyor. Ons altının 2055 dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte gram altında da yukarı yönlü hareket oluştu. Gram altın güne 461 lira seviyesinden başladı.

Gram altına yatırım yapanlar son 1 ayda yüzde 20 oranında kazanç sağladı. 6 Temmuz'da 387 lira seviyesinde olan gram altın 5 Ağustos'ta 465 lirayı gördü.

BEYRUT FACİASI DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

 

 

Yorumlar