Doğu Akdeniz'de dudak uçuklatan rakam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Doğu Akdeniz bölgesinde tespit edilen doğal gaz rezervini açıkladı. Taçoy, toplamda 4 katrilyon feet küplük doğalgaz rezervi saptandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Akdeniz'de dudak uçuklatan rakam

 Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan arasından restleşmelere neden olan Doğu Akdeniz'deki doğal gazın toplam rezervi açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin bölgedeki haklarını kısıtlayıp Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakları tek başına çıkartmak isteyen Yunanistan ile GKRY, İsrail, Lübnan ve Mısır'la anlaşmalar imzalamıştı. 

KKTC ve kendi haklarını savunmak amacıyla harekete geçen Türkiye, Doğu Akdeniz'de arama-tarama faaliyetlerine başladı. Fatih ve Yavuz adında iki sondaj gemisi alan Türkiye'de Doğu Akdeniz'de doğal kaynakları arama çalışmalarına başladı.

Türkiye'nin attığı adımlar, Yunanistan, GKRY ve bunları destekleyen AB ile ABD tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Türkiye haklarını savunmak konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Yunan ve GKRY tacizlerine karşı bölgedeki sismik arama gemileri ve sondaj gemilerini İHA ve askeri gemilerle savunan Türkiye, stratejik adımlar atmaya devam ediyor. 

Türkiye en son Libya ile Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı. 

3.9 KATRİLYON FEET KÜPLÜK REZERV

Bölgedeki doğalgaz rezervlerine ilişkin önemli bir bilgiler paylaşan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, şuana kadar Doğu Akdeniz'de 107 trilyon feet küplük rezerve ulaşıldığını söyledi. Taçoy, "Bu da şu demektir, ortada keşfedilmemiş, ulaşılmamış 3.9 katrilyon feet küplük bir rezerv var." dedi.

Yorumlar