Dogecoin kimin sahibi kimdir?

Dogecoin bitcoin borsasının yeni oyuncularından biri görünse de aslında çok eskilere kadar dayanan bir tarihi var.

Google Haberlere Abone ol
Dogecoin kimin sahibi kimdir?

Dogecoin kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman kuruldu soruları bitcoin yatırımcıları tarafından sıklıkla dile getirilen soru işaretlerinden biridir. Peki, Dogecoin kimin? İşte Dogecoin hakkında bulabildiğimiz bilgilerden bazıları: 

Dogecoin dijital yani kripto para birimlerinden biridir. Bitcoin gibi o da kendi alanında söz sahibi olan bir para türüdür. 

Dogecoin'in kurucusu Jackson Palmer'dir.

Dogecoin, 2013 yılnda kuruldu. Kısa süre içinde 2 milyar dolarlık bir değere ulaşarak herkesi şaşırtmıştı.

Dogecoin, Bitcoin gibi diğer internet para birimlerine göre daha hızlı bir üretim trendiyle başlangıç yapmıştır. 

Dogecoin ilk çıkış yılından sonar yaklaşık bir yıl içinde 100 milyar adet hedefini koymuştu.

1 Şubat 2014 tarihi itibarıyla 40,578,746,592 adet Dogecoin üretilmiştir.

Henüz ticari uygulanırlığı az olsa da, sosyal medya kullanıcılarının ilginç ve dikkate değer içerikler için bir internet bahşiş ve bağış sistemi olarak kullanımı sonucu Dogecoin ilgi görmeye başlamıştır.

Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır.

Dogecoin'in kurucusu Jackson Palmer, boş vaktinin olduğu bir gün bir bira açıp çok da düşünmeden böyle bir para birimi kurduğunu anlatmıştı. Kripto para birimlerini inceleyen CoinDesk'e konuşan Palmer, Dogecoin'in yazılım birimine yazılımı stabil tutma konusunda güvendiğini fakat iki yıldır güncelleme almayan ve üzerinde sadece bir köpek kafası bulunan bir para biriminin milyar dolarlık bir piyasa büyüklüğüne erişmesinin kripto para birimlerinin durumu hakkında bir fikir verdiğini söylemişti.

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’e olan ilgisi ile bilinen bir isim. Musk, zaman zaman 37 milyon takipçiye sahip Twitter hesabından Dogecoin hakkında esprili paylaşımlar yapıyor. Hatta Musk, bir dönem Twitter bio’sunu “Dogecoin CEO’su” olarak değiştirmişti.

Yorumlar