Doge neden yükseliyor, kripto paralar neden yükselmeye başladı?

Doge neden yükseliyor, kripto paralar neden yükselmeye başladı? Dogecoin neden yükseliyor, Elon Musk yine devreye mi girdi? Dünyanın en zenginleri listesinde yerini alan Elon Musk'tan Doge Coin'i yükselten yeni bir hamle geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dogecoin neden yükseldi, kriptolar neden hareketli

Doge neden yükseliyor, kripto paralar neden yükselmeye başladı? Dogecoin neden yükseliyor, Elon Musk yine devreye mi girdi? Dünyanın en zenginleri listesinde yerini alan Elon Musk'tan Doge Coin'i yükselten yeni bir hamle geldi. SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk Twitter'ı satın alarak dünyayı şaşırtan yeni bir hamleye imza attı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dün yayımlanan kayıtlarda Musk'ın, Twitter’ın yüzde 9.2'sini temsil eden 73.5 milyon adet pay satın aldığı açıklanmıştı. Söz konusu hisseler oy hakkı olmayan pasif hisseler. Dolayısıyla yüzde 9.2'lik bu pay, firmanın en büyük ortağı konumuna yükseltse de Musk'a yönetimde söz sahibi olma hakkını tanımıyordu.

Musk'ta sonra Twitter'ın en büyük hissedarı yüzde 8.39'luk pay ile varlık yönetim şirketi Vanguard Group. Bu firmayı yüzde 4.56 ile BlackRock takip ediyor. Twitter Kurucusu Jack Dorsey'in şirketteki payı ise yalnızca yüzde 2.3'tü.

Ancak söz konusu satın almanın ardından Twitter CEO'su Parag Agrawal bugün yaptığı açıklamayla Elon Musk'ı Twitter Yönetim Kurulu'na atayacaklarını bildirmişti. Agrawal "Son haftalarda Elon ile gerçekleştirdiğimiz sohbetler sonrasında yönetimimize büyük değer katacağı aşikar olmuştur. Elon hem verdiğimiz hizmete tutkuyla inanıyor hem de bu hizmeti eleştiriyor. Bu uzun vadede daha güçlü hale gelmemiz için hem Twitter hem de yönetimde tam da ihtiyaç duyduğumuz şey" ifadelerini kullandı.

Elon Musk da Twitter üzerinden yapılan bu açıklamaya verdiği cevapta "Önümüzdeki aylarda Twitter'da önemli gelişmelere imza atmak için Parag ve Twitter yönetimiyle çalışmayı iple çekiyorum" dedi.

Dogecoin neden yükseliyor, Elon Musk yine devrede mi?
Dogecoin neden yükseliyor, Elon Musk yine devrede mi?

 

Bu arada Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla birlikte favori kripto parası olarak bilinen Doge Coin ve SHIBA Inu'ya talep arttı. Musk'ın Twitter'a ortak olduğuna ilişkin haberler yayımlanmadan önce Dogecoin 0.1380'de işlem görüyordu. Bugün ise 0.1585 dolara kadar yükseldi. Yani Dogecoin'de 2 günde yüzde 15 yükseldi. Bu yükselişte Twitter'ın daha kripto para dostu bir şirkete dönüşeceğine yönelik beklenti etkili oldu. Ancak yatırımcıların bu konuda Twitter'dan yapılan herhangi bir yeni açıklama olmadığını unutmaması gerekiyor.

DAHA ÖNCE UÇURMUŞTU

Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Elon Musk'ın Dogecoin'e olan desteği devam ediyor. Musk, son olarak "Doge Barking at the Moon" ifadelerini kullanarak bir tweet attı. Bunun ardından Dogecoin fiyatı yeniden yükselişe geçti ve rekor kırdı. Bu noktada, Dogecoin ne kadar, kaç TL oldu sorusu ise kripto para yatırımcıları tarafından merak konusu oldu. Dogecoin fiyatı her geçen dakika rekor tazeliyor.

Tesla ile Space X'in kurucusu Elon Musk'ın kripto para birimi olan Dogecoin'e olan desteği sürüyor. Dogecoin'e desteğini attığı tweetler ile belli eden Musk, son olarak "Doge Barking at the Moon" ifadeleri geçen bir mesaj daha paylaştı.

Elon Musk'ın bu tweetinin ardından Dogecoin fiyatı rekor bir yükselişe geçti. Öyle ki, Dogecoin fiyatı son 24 saat içerisinde yüzde 140'ın üzerinde bir artış yaşadı.

MUSSpaceX ve Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk, son olarak İspanyol ressam Joan Miro'nun bir eserini "Doge Barking at the Moon" ifadeleri ile paylaştı. Musk'un bu tweeti sonrasında son dönemin yükselen kripto para birimlerinden Dogecoin'in yukarı yönde hareketi hızlanırken, Dogecoin tüm zamanların en yüksek seviyesine gördü.

 Chainlink'in atağı sonrasında en değerli kripto paralar arasında ilk 10'daki yerini kaybeden Dogecoin, Musk'ın bu tweeti paylaşmasının ardından yeniden ilk 10'a girmeyi başardı.


 

Yorumlar