Doge Elon Musk'ın Twitter kararı sonrası uçuşta

Doge uçuşa geçti, yüzde 50'den fazla artış sağladı, peki neden, 1 dolar olur mu? DogeCoin kripto para borsalarında son iki günde bir anda yükselmeye başlayınca dikkatleri üzerine çekti. Peki, neden yükseldi, Doge 1 dolar olur mu soruları merakla cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Doge Elon Musk'ın Twitter kararı sonrası uçuşta

Doge uçuşa geçti, yüzde 50'den fazla artış sağladı, peki neden, 1 dolar olur mu? DogeCoin neden yükseliyor, ne oldu, hangi gelişme üzerine DogeCoin yükselmeye başladı, yükseliş devam edecek mi soruları yatırımcılar tarafından merakla soruluyor. 

Kripto para borsalarında iki gün önce bir anda yaşanan hareketlilik kapsamında başta Bitcoin olmak üzere birçok para birimi yükseldi. Son birkaç boyunca 18 bin dolar civarında seyreden Bitcoin yükselişle birlikte 20 bin doların üzerine çıktı. Onun yanında diğer bütün para birimlerin de yüzde 4-5 arasında bir artış oldu. 

DOGECOIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Kripto para birimlerinde yaşanan artış Bitcoin'in 20 bin dolarda durmasıyla durdu. Ancak hepsinden farklı olarak DogeCoin'deki yükseliş devam etti. Bütün paraların yükseliş sebebi ile DogeCoin'in yükseliş sebebi birbirinden farklıydı.

Doge Coin neden yükseliyor, ne oldu?
Doge Coin neden yükseliyor, ne oldu?

 

Genel olarak kripto para birimlerinde yaşanan yükseliş, ABD'de faizlerin artışına karşı çıkanların sesinin yükselmesi ve Amerikan Senatosunun da FED'in faiz artışları konusunda uyarılarda bulunmasıyla alakalıydı. 

DogeCoin'nin bunlardan bağımsız olarak devam eden yükselişi ise Elon Musk'ın yaptığı son hamle oldu.

Bilindiği gibi uzun süredir Elon Musk, Twitter'ı almaya çalışıyor ancak satın alma aşamasında sorunlar yaşanıyordu.

Dün yaşanan ani gelişme kapsamında Elon Musk, Twitter'ı tamamen aldığını duyurdu. 

Doge Coin neden yükseliyor, ne oldu?
Doge Coin neden yükseliyor, ne oldu?

 

Musk'ın Twitter'ı satın alması, uzun süredir Doge Coin ile olan ilişkisi nedeniyle kripto para biriminin de yükselmesine neden oldu.

Musk, Doge Coin'in dünya genelinde tanınmasına öncülük etmiş hatta onu kullanacağını duyurmuştu. Twitter'ı almasıyla birlikte Doge bir anda yükselmeye başladı. 

Özetlemek gerekirse, Doge Coin'in şu ana kadar yükselişini sürdürmesinin temel nedeni Elon Musk'ın Twitter şirketini satın almasıyla alakalıdır.

Twitter'ı aldıktan sonra bu kripto parayı da onunla birlikte faaliyete geçireceğini düşünen yatırımcılar hızla almaya başladı. 

Aslında beklenti daha çok artması yönündeydi; ancak dünden bu yana yaptığı yükseliş henüz yüzde 12 civarında seyrediyor. 

DOGE 1 DOLAR OLUR MU?

Dogecoin'in 1 dolar olma durumu bu aralar en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Kripto para uzmanlarına göre Elon Musk'un DogeCoin ile ilgili hayalini sürdürmesi halinde bu mümkün gözüküyor. Peki, neydi Elon Musk'un bu konudaki hayali. Tam olarak dillendirilmese de iddialara göre DogeCoin'in Twitter'da kullanılması hedefleniyor. Ancak bunu yapmadan önce statik bir para birimi haline getirmesi gerekiyor. Bu da 1 dolara sabitlenmesiyle mümkün olur. Şayet böyle bir düşünceyle hareket edilirse DogeCoin'in yakın gelecekte 1 dolar olma ihtimali söz konusudur.

NOT: Kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir. 

Yazar: Admin
Kaynak: Sonhaberler.com

 

Yorumlar