Ayı sezonu bitti mi? Kasım'da Boğa sezonu başlar mı?

Kripto para dünyasında yaşanan en son hareketlilik uzun süredir "boğa sezonu"nu bekleyen yatırımcılara umut oldu. Pekçok yatırımcı, "Ayı sezonu bitti mi? Kasım'da Boğa sezonu başlar mı?" şeklinde soruyor.

Google Haberlere Abone ol
Ayı sezonu bitti mi? Boğa sezonu başlıyor mu?

Kripto para piyasası bir kez daha kımıldamaya başladı. Başta Bitcoin olmak üzere coinlerde yaşanan yukarı yönlü hareketlilik yatırımcıları umutlandırdı. 

"Ayı sezonu" olarak tabir edilen bu süreçte 18 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin yeniden 20 bin doların üzerine çıktı. Onunla birlikte diğer kripto paralar ve altcoinler de yükselme kaydetti. Hal böyle olunca da, "Ayı sezonu bitti mi? Kasım'da Boğa sezonu başlar mı?" sorularını soranlar çoğaldı.

Kripto piyasa yükseldi indi ancak aslında olduğu yerde duruyor.

İlk 200'deki coinlerin yarısı Mayıs çöküşü hizasında yahut daha da aşağıda. Diğer yarısı ise Mayıs çöküşünden %3-%10 kadar daha iyi durumdular.

Açıkcası değişen pek bir şey yok. Bazı istisnai coinler iyi durumdalar veya durumlarını koruöa derdindeler (CHZ gibi). Ancak piyasanın yeşile dönmüş olması Mayıs ayındaki Büyük Çöküş'ten iyi bir durumda olduğuna dair bir seviye veremiyor.

Bugün ABD Ekonomik Analiz Bürosu'nun pozitif büyüme verileri elde ettiğini açıklaması başta Bitcoin olmak üzere coinleri hareketlendirdiyse de bu boğa sezonunu başlatacak olan hareketiniç çeyreği kadar bile olamadı.

Haftasonu yaklaşıyor. Muhtemelen Cuma günü itibariyle pazartesiye kadar piyasalarda bazı yükselişler göreceğiz.

Ancak her ayı sezonu haftasonunda olduğu gibi Pazartesiyi bekleyeceğiz.

Çünkü yükselişler ne olursa olsun, geleneksel borsalarda bunların karşılığının olup olmaması pazartesi sabahından öğleye doğru kendini belli ediyor.

Yani merkeziyetsiz kripto piyasasının fiyatlanmada onay aldığı reel dünya hala geleneksel, sıkı kuralları ve denetimleri olan ülke borsaları.

Yazar: Cesur Çelik 
Kaynak: Sonhaberler.com

 

Yorumlar