Mehdi diziden ayrılıyor mu İbrahim Çelikkol ayrıldı mı?

Mehdi diziden ayrıldı mı veya İbrahim Çelikkol diziden ayrılıyor mu sorusu ünlü oyuncunun hayranları tarafından endişeyle soruluyor. Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Mehdi karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı, oynadığı diziler ve kariyeri yazımızda yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Çelikkol veda mı ediyor?

Mehdi diziden ayrıldı mı ya da İbrahim Çelikkol diziden ayrılıyor mu, yeni bölümlerde olmayacak mı sorusu ünlü ismin hayranları tarafından sıklıkla dile getirilyor. Bilindiği üzere dizideki Mehdi karakteri, bir süre sonra kötü yollara düşmüş, mafyanın kirli işlerini yürütmeye başlamıştı. Ancak ailesini ve sevenlerini kaybetmeye başlayan Mehdi bu yoldan çıkarak tekrar eski hayatına dönmeyi planlıyor. Bu düşündüğü plan ise o kadar kolay olmuyor. İşlerinin başına geçtiği adam olan Cengiz, Mehdi'nin peşini bırakmıyor ve onu sevdikleriyle tehdit etmeye başlıyor.

İbrahim Çelikkol diziden ayrılıyor mu?

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin önceki bölümlerinde Mehdi ceazevinde şişlenerek hastaneye kaldırılıyor. Hastaneye kaldırılan Mehdi ölümden dönüyor. Daha sonra ise Mehdi, hapishaneye geri dönüyor. Ancak bu kez de cinayet iftirasıyla karşı karşıya kalıyor. 

Mehdi'yi cinayat iftirasından kurtaran parayı ise Cengiz buluyor. Cengiz bunun karşılığında da Mehdi'nin hayatını satın alıyor. Mehdi artık ona çalışmak zorunda kalıyor. 

Mehdi cezaevine düştükten sonra babasının katili tarafından yakın takibe alınıyor. Mahallenin eski kabadayılarından Burhan'ın babası Veysel, Mehdi'nin peşine adam takarak ona cezaevini dar ediyor. Sonunda lavaboda onu şişletip ağır şekilde yaralanmasına neden oluyor. 

Mehdi yaralandıktan sonra uzun süre kan kaybı yaşıyor. Geç fark edilerek hastaneye kaldırılıyor. 

Mehdi'nin bu şekilde yaralanacağı öncesinden belliydi. Çünkü, cezaevinde onu görmeye gelen eşi ve kızını ona göstermemişlerdi. Bu durumdan şüphelenen ablası Cemile ile üvey kızı Dilara, Zeynep'e giderek şikayetini geri çekmesini istemişti. Ancak Zeynep bütün ısrarlara rağmen şikayetinden vazgeçmemişti. 

Mehdi'nin yaralandığı haberini alan Zeynep ise yaptıklarının vicdan azabıyla hiç kimseyi dinlemeden hastaneye koşuyor. 

Dizinin alıntılandığı gerçek hikayede Mehdi bu şekilde mi ölüyor yoksa farklı bir süreç mi var?

Dizinin alıntılandığı kitabın gerçeğinde Mehdi bu şekilde ölmüyor; ancak bu dizide senarist farklı bir kurgu yaratarak Mehdi'yi diziden çıkarıyor olabilir. Bu durumda da diziyle gerçek hikayenin bağlamı hiçbir şekilde kalmayacak. 

Hikayenin gerçeğinde Mehdi, Malatya'da kalıyor. Zeynep ise onu bırakıp İstanbul'a Nermin hanımın yanına yerleşiyor. 

Dizinin 37. Bölümü'nde ise Mehdi, Cengiz'den tamamen ayrılıyor; ancak bu kez de Cengiz'in tehditlerine maruz kalıyor. 

Araya Kırmızı Oda dizisinden konuk olarak diziye katılacak olan Delikanlı Sadi giriyor. 

Mehdi'nin bu bölümden sonra diziden ayrılıp ayrılmayacağı netleşiyor.

tv100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Doğduğun Ev Kaderindir'de Mehdi karakterine can veren ünlü oyuncu İbrahim Çelikkol diziden ayrılıyor.

Dizide hikayesi biten yakışıklı oyuncu Çelikkol, bu hafta sevilen projeye veda edecek.

MEHDİ KARAKTERİNİ KİM CANLANDIRIYOR?

Dizide Mehdi karakterini İbrahim Çelikkol canlandırıyor. 

İbrahim Çelikkol 14 Şubat 1982 tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi.

Çelikkol, oyunculuğa başlamadan önce profesyonel modellik yapıyordu. 

Basketbolla ilgilenen Çelikkol ligde oynadı, genç millî oldu. Basketi bıraktıktan sonra oyunculuk konusunda eğitim alan Çelikkol'un Osman Sınav'la tanışması hayatında dönüm noktası oldu.

Osman Sınav'ın çektiği Pars: Narkoterör filminde 'başkomiser Şamil Baturay' rolünün verilmesi ile oyunculuk hayatına adım attı.

Daha sonra M.A.T., Karadağlar ve Keskin Bıçak gibi televizyon dizilerinde boy gösterdi.

2011 yılında başlayan ve 24 Eylül 2012'de final yapan İffet adlı dizide başrolde Cemil karakterini canlandırmıştır.

16 Şubat 2012'de gösterime giren büyük bütçeli sinema filmi Fetih 1453'te Ulubatlı Hasan karakterini canlandırmıştır. 2013-2014 yılları arasında Merhamet dizisinde Fırat Kazan'ı canlandırdı.

2014'te ekranda rol almaya başlayan Reaksiyon dizisinde bordo bereli Yüzbaşı Oğuz Ayaz karakterini ve 2016'da başlayan Kördüğüm dizisinde Ali Nejat karakterini canlandırmıştır.

Anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise Arap kökenlidir.

 

 

Yorumlar

çiçek mehdi ayrılmasın ibrahim çelikol