Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli, kaç yaşında?

Doğan Aydal'ın kim ve nereli olduğu merak edilirken, özel hayatı ve çalışma hayatı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli, kaç yaşı?

Doğan Aydal, Halk TV'ye katılarak dikkatleri bir kez daha dikkatleri üzerine çekerken, kimdir, nerelidir, kaç yaşında sorularıyla da muhatap olmak durumunda kaldı.

DOĞAN AYDAL KİMDİR?

Doğan Aydal 1956 yılında doğdu. Şu anda Fatih Erbakan'ın başkanılğını yaptığı Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.

Aydal, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden "Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi" ünvanı alarak mezun oldu.

İngilizce eğitimini International House, Hastings; Master ve Doktora eğitimini ise İNGİLTERE'de LEEDS Üniversitesinde tamamlamıştır(1976-1980).

Doğan Aydal kimdir, nerelidir
Doğan Aydal

 

Kısa dönem askerlik öncesi ve sonrasında, MTA Genel Müdürlüğü çeşitli birimlerinde çalışan AYDAL, 1982 yılı sonunda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Y. Doç.Dr. unvanı ile göreve başlamış ve 1991 yılında Doçent unvanı almıştır. 1994 yılında bir dönem ABD CINCINNATI Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bilimsel araştırmalarda bulunmuştur. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Öğretim Üyesi iken emekliye ayrılmıştır. Madencilik, Enerji politikaları, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine uzmandır.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM'de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yapmıştır. AYDAL, Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtasındaki 60 ülkede, çeşitli bilimsel araştırma, inceleme ve gezilerde bulunmuştur.

Çeşitli konularda yazılmış 20 Kitabı da bulunan Aydal'ın, yurtiçi ve dışında birçok makale ve Tebliği bulunmaktadır. "Maden Savaşları", "Petrolsüz Dünya", "Enerji Kan Kokuyor", "Sular Kızıl Akacak" , "Enerjiye Açılan Karanlık Kapılar" ve "Savaş Tuzakları" adlı kitapları toplum tarafından çok tanınmış ve bu kitaplar üzerine 17 ayrı TV kanalında uzun süreli 90 TV programı yapılmıştır. Ayrıca bu kitaplar ile ilgili olarak birçok gazete ve dergide onlarca röportajı yayımlanmıştır.

1995 Yılında yapılan Genel Milletvekili Seçimlerinde, Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamız tarafından "Türkiye Milletvekilliği" için aday gösterilmiş ancak Anayasa Mahkemesinin yeni ihdas edilen "Türkiye Milletvekili" kavramını iptal etmesinden sonra, yine Erbakan Hocamızın arzusu üzerine İstanbul 2 Bölge Milletvekili adayı olmuştur.

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesidir. Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

DOĞAN AYDAL İSMET İNÖNÜ HAYRANI ÇIKTI

CHP'nin yayın organı Halk TV'de AK Parti'yi eleştiren Doğan Aydal'ın ailecek İsmet İnönü hayranı olduğu ortaya çıktı. Aydal'ın sünnet kirvesi de yine İsmet İnönü çıktı.

Öte yandan Aydal'ın Mason Kulüplerinde konferanslar verdiği de iddialar arasında yer alıyor. 

GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ NE DEMİŞTİ?

Genel seçimler öncesinde Habertürk kanalına katılarak dikkatleri üzerin çeken Aydal, parti olarak kör bir muhalefet yerine yapıcı muhaliflik yapmaya çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu ana kadar imza attığı birçok önemli icraatı önemsediklerini söylemişti.

Ayasofya Camii'nin yeniden açılması, Taksim'e cami yapılması, TSK İçi Hizmet Yasasının değiştirilmesi gibi önemli birçok icraatı takdir ettiklerini ifade etmişti.

İttifaka katılması konusunda partisinin nasıl bir karar alacağı sorularını cevaplamaktan kaçınan Aydal, şahsi görüşü sorulduğunda ise ittifakta yer almaktan yana olduğunu söylemişti.

SON DEĞERLENDİRMELERİ

Doğan Aydal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, Türkiye'nin siyasi ve enerji politikaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. Aydal, Yeniden Refah Partisi'nin stratejik yaklaşımını ve Cumhur İttifakı ile olan ilişkilerini değerlendirirken, partinin siyasi stratejilerini ve hedeflerini belirtmiştir. Bu stratejilerin, Refah Partisi'nin geçmiş tabanını yeniden kazanmak için düşünüldüğünü vurgulamıştır​​.

Aydal ayrıca Türkiye'nin enerji politikaları ve doğalgaz aramaları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunmuştur. Özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarına yönelik Türkiye'nin arama ve sondaj çalışmaları üzerine eleştiriler getirmiş, bu konularda hükümetin yaklaşımlarını ve alınan sonuçları sorgulamıştır. Aydal, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yanlış yerlerde aramalar yaparak vakit kaybettiğini ve bu durumun sorgulanması gerektiğini ifade etmiştir​​.

FATİH ERBAKAN'IN YEREL SEÇİM DÜŞÜNCELERİ

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı olarak, parti politikaları ve gelecek yerel seçim stratejileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, asgari ücret artışları ve ekonomik koşullar hakkında değerlendirmeler yaparak, mevcut asgari ücretin yetersiz olduğunu ve yoksulluk sınırının altında kaldığını ifade etti. Bu bağlamda, asgari ücretin en az iki katına çıkarılmasını önerdi, böylece bir ailenin yoksulluk sınırında yaşamasının sağlanabileceğini belirtti.

Erbakan, yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin stratejisine ilişkin olarak Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri için ittifak yapılmasının düşünülebileceğini belirtti. Bu şehirler dışında, partinin diğer tüm il ve ilçelerde kendi adayları ve logoları ile seçime gireceğini ifade etti. Ayrıca, parti olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi gibi çeşitli il ve ilçeler için adaylarını açıkladı.

Bununla birlikte, Erbakan partisinin genel yaklaşımını ve ittifak politikalarını da açıkladı. Milli Görüş prensiplerine uygun bir şekilde hareket etme vurgusu yaparak, bu prensiplere uygun olmayan herhangi bir ittifak içinde yer almayacaklarını belirtti. Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere tek başına gireceğini ve partinin hızla büyüyen bir üye sayısına sahip olduğunu ifade etti.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin gelecek seçimlerde başarı elde etmeyi hedeflediğini, bu bağlamda partinin Mersin, Van, Bartın ve Uşak'taki belediye başkan adaylarını da açıkladığını belirtti.

 

Yorumlar