Doğa harikası özel şirketlere satılacak

Gölcük Tabiat Parkı'nın içine konaklama alanı yapılmasını öngören ihale bugün yapılıyor. İhalenin açılış bedeli, 10 bin lira aylık kira ve cirodan yüzde 1 pay olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Doğa harikası özel şirketlere satılacak

Filmlere sahne olan, yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği, milyonlarca kişinin fotoğraf çektirdiği o evin bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı için nefesler tutuldu, ihale saati bekleniyor. Bolu’nun cennet köşelerinden Gölcük’ün konaklamaya açılmasına tepki gösteren Bolulular ise pazar günü eylem yapmıştı. Bugün 14.30'da yapılacak ihale için 12 yatırımcının şartname aldığı öğrenilirken, bunlardan kaçının teklif vereceği merak ediliyor. Yatırımcıların ihaleyeNefesler tutuldu, ihale saati bekleniyor girebilmeleri için saat 14.00'e kadar dosyalarını ihale komisyonuna vermeleri gerekiyor. Bolu Gölcük Tabiat Parkının konaklamaya açılmasına ilişkin ihalede şartname alan firma sayısı büyük artış gösterdi. Dün 7 firma şartname alırken, bugün sayının 12'ye çıktığı öğrenildi.

İşte ihalede teklif vermesi beklenen firma ve isimler:

1- Narven Sağlık Termal
2- Ferda Çetinkaya
3- Grand Kartal
4- İstanbul Şişli Vakfı- İstanbul
5- Arma Kongre Turizm
6- Akfa Kilit T. A.Ş
7- MGE Gayrımenkul Harita
8- Orsan Yapı Malzemeleri İnş.
9- İmge Gayrımenkul
10- TIG Turizm Elektronik
11- TEK-İMAŞ İş. Mak. Müt. Müh. 
12- Şişa Kafe Restoran Düzce

19 ODALI KÖŞK 25 ADET BUNGOLOV

Konaklamaya açılacak olan milli parkta,  19 odalı dağ köşkü ile 25 adet bungolov yapılacak. Tüm bunlar Göl Gazinosuyla birlikte özel işletmeye 22 yıllığına kiraya verilecek. 

Dağ köşkü ve bungolovlar için 16 aylık inşaat süresi tamamlandıktan sonra aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan yüzde 1 pay olacak. 5 yıldan sonra ise cirodan yüzde 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak.

İhalede istekliler bu 20 bin lira üzerinden yarışacak.

Gölcük Gazinosu, inşaat yeri tesliminden bir yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya teslim edilecek. 

TELEFERİK VE DAĞ KIZAĞI DA YAPILACAK

 Ayrıca Gölcük'e 3.1 km mesafeden teleferikle  ulaşım başlayacak. 1.5 kilometre uzunluğunda da yamaç kızağı yapılacak. Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hürriyet'e "Hiç ağaç kesmeyeceğiz. Tabiatımızı bozmamamız lazım. Bongolovların yeri Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tek tek belirlendi. Göl manzaralı olmayacak.  Bolu Belediye Spor'un olan ve belediyemizin işlettiği iki bungolov ise yıkılacak, izinsiz yapıldığı için. Gölcük'te mangal yapılamayacak. Araç girişine de gerek olmayacak. Teleferikle çıkılabilecek. Yamaç kızağı yapılacak" demişti. 

KOMİSYONUN YETKİSİNDE

İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 29. maddesi uyarınca ihaleyi yapıp yapmama hakkına sahip bulunuyor. 

KÖROĞLU TÜRKÜSÜYLE SESLENDİLER

Bolu halkı Gölcük'ün konaklama, teleferik ve dağ kızağı projeleriyle inşaata açıldığını, tüm bunların doğanın tahribine yol açacağı iddiasıyla Pazar günü Köroğlu heykeli önünde toplanmıştı. "Benden selam olsun Bolu Beyine", türküsü eşliğinde "Gölcük'e dokunma eylemi" yapıldı. Gölcük çevresinde el ele zincir oluşturan halk, “Gölcük evimiz Kökez suyumuz”, “Gölcük halkındır”, “Gölcük’ü ranta teslim etmeyeceğiz” dövizleriyle yürüdü. 

Yorumlar