Diyarbakır Sur'da korkutan patlama

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün meydana gelen patlama ilk etapta paniğe neden oldu. Patlamanın kontrollü olduğu anlaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Sur'da korkutan patlama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK'nın çukur ve barikat eylemlerinin bastırılmasından sonra huzurlu bir semt halini alan Diyarbakır'ın Sur ilçesi bugün geçici de olsa korkulu anlar yaşadı. İlçe genelinde duyulan patlama sesi vatandaşları tedirgin etti. Ancak kısa süre içinde işin aslı anlaşıldı. Patlamanın sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgede tespit edilen 2 piknik tüpü içerisine yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) kontrollü imhasından kaynaklandığı öğrenildi.

Sur ilçesinde daha önce çatışmaların yoğun olarak meydana geldiği ve halen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Bardakçı sokak sonunda 2 piknik tüpü bulundu. Yapılan incelemede tüplerin el yapımı patlayıcıya çevrildiğini belirleyen polis, durumu bomba imha uzmanlarına haber verdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde bulunan iki adet piknik tüpü bomba uzmanlarının müdahalesiyle imha edildi.

İmha sırasında kentin bir çok noktasından duyulan patlama sesi paniğe neden oldu. Ancak, patlamanın kontrollü patlama olduğunu duyan vatandaşlar rahatladı.

Yorumlar