DİTİB, UİP öğrencilerini bilgilendirdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) desteğiyle Türkiye'de Uluslararası İlahiyat Programı‘na (UİP) gitmeye hak kazanan öğrenciler arasında tanışma ve bilgilendirme programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
DİTİB, UİP öğrencilerini bilgilendirdi

Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu ve Eyalet Bölge Birliği tarafından, 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılında UİP’e başlayacak öğrencileri yakından tanımak, motive etmek ve tecrübe paylaşımını aktarmak maksadıyla bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

Ibbenbüren DİTİB Eyüp Sultan Camii‘nde gerçekleşen programa, Münster bölgesinden Uluslararası İlahiyat Programı‘na gitmeye hak kazanan 20 öğrenci katıldı.

Açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını ev sahibi Ibbenbüren DİTİB Eyüp Sultan Camii dernek başkanı Adem Obuz yaptı.

Münster DİTİB Eyalet Bölge Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Durmuş Aksoy, “Uluslararası İlahiyat Programı’na büyük önem veriyoruz. DİTİB ailesi olarak maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz. Bu kutlu yolda nice başarılar elde etmenizi, insanlığa faydalı hizmetlerde bulunmanızı Cenab-ı Hak‘tan niyaz ediyorum” dedi.

İlme ve öğrenmeye vurgu yapan Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin ise şöyle konuştu: “Allah’ın biz kullarına ilk emri Oku’dur. Kişinin kendisi, içinde yaşadığı toplum, hatta insanlık için yararlı olacak bütün ilimlerin okunup öğrenilmesi bu emrin kapsamı içindedir. Bu manada UİP Almanya’da yetişen gençlerimiz için büyük önem arz etmektedir.“

Peygamber Efendimizin hadisini aktaran Keskin, “İlim Peygamber mirasıdır. Bu manevi mirasa sahip olmak herkese nasip olmaz. Öyleyse kıymetli ilim yolcusu, Allah size bu mirastan nasip ettiyse bunun değerini bilin; bu sorumluluğu hakkıyla taşıyın. İlmi sevin, ilmi isteyin, ilmi öğrenin, ilmi öğretin, ilme teşvik edin, ilme destek olun. Ne zaman motivasyonunuz düşerse, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin ilim yolcularına vermiş olduğu bu müjdesini hatırlayın.“

Uluslararası İlahiyat Programı mezunu Köln Genel Merkez görevlisi Sami Sipahi ve Münster Bölge Birliği başkan yardımcısı Merve Mert, UİP ile ilgili tecrübelerini aktararak önemli tavsiyelerde bulundu.

Program 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılında Uluslararası İlahiyat Programının çerçevesinde Ankara, Bursa-Uludağ, İstanbul – Marmara, İstanbul-29 Mayıs, İstanbul Üni. ve Konya üniversitelerinde eğitimlerini sürdürecek öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

Yorumlar