Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı?

Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı? Ne zaman boşandılar, boşanmalarına neden olan konu neydi? Derya Baykal yıllar önce verdiği bir röportajda neden boşandıklarını anlatmıştı. İşte boşanma nedenleri:

Google Haberlere Abone ol
Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı?

Ferhan Şensoy'un ölümünden sonra cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı? sorusu oldu. Ünlü tiyatrocunun Derya Baykal ile evlendiği ve bu evlilikten iki çocukları olduğu biliniyor. Ancak çift uzun yıllar önce ayrılmıştı. Peki ama, Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı?

Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı
Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı

 

Derya Baykal ile Ferhan Şensoy'un boşanma nedenini Derya Baykal yıllar önceki bir röportajında anlatmıştı. İşte Derya Baykal'ın 2009 yılında Kelebek ekine verdiği o röportaj:

Neden tiyatroyu bırakıp bu işe yöneldiniz?

- Tamamen ekonomik sebeplerden dolayı... Bir de işsiz kalınca bu tarafa, yani sevdiğim işe yöneldim. Bir ara tiyatroda oynadım ama iki çocuk okutuyor, bir ev geçindiriyordum. Bu tiyatro ile olacak şey değildi. Sonra Ferhan şensoy’un yani eşimin tiyatrosunda oynamak çok farklıydı. Başka tiyatrolarda oynamak, oradaki düzene alıştıktan sonra çok zor geldi. Sonra küstüm de tiyatroya. Uzun bir süre seyirci olarak bile gidemedim.

Niye küstünüz?

- Ferhan’la 15 yıl çalıştım. Oradaki düzeni, oradaki tiyatro anlayışını çok benimsedim. Sonra birdenbire ait olduğum yerden koptum. Yani Ferhan ile boşandık. Gerçi kendisi bana hiçbir zaman “Burada oynama” demedi. Bugün gitsem, “Oynamak istiyorum” desem yine kapısı bana açıktır. Fakat aşmamız gereken bir şeyler vardı, bir arada olmamamız gerekiyordu. şimdi ise Ferhan şensoy ile her anlamda hâlâ dostuz. Çocuklarımın babası ve çok iyi arkadaşım. Ama o dönem birlikte iş yapabilir miydik, ondan emin değildim. ışte arayış içine girdiğim bu dönemde bu televizyon projesi ortaya çıktı. Çok tesadüfi bir şekilde bana bir şans verildi. Herkes “reyting” yapmaz diyerek beni üzse de ben bu şansı çok iyi değerlendirdim. Ferhan’la çalışırken, onun tiyatrosunda çok şey öğrendim.. Sonuçta bütün bu birikimlerimi bir çanağın içinde topladım. Bu annelik, oyunculuk, yaşanmışlık, acı çekmişlik, zorluk, yokluk birikimidir. Ben gerçekten çok kötü günler geçirdim. Yedi yıldır şeker hastasıyım. Grip bile olmayan bir insanken, birden bu hastalıkla mücadeleye girdim. Arkasından boşandım. Beni hayata üç evladım bağladı. şu an onlar için, onların iyi bir eğitim alması için çalışıyorum. Sonra buna seyircilerim katıldı. şimdi işimi daha bir aşkla yapıyorum. Seyircilerim bana güveniyor. Ben onların güvenini sarsmamak için her şeyime dikkat etmek zorundayım. (Ağlıyor)

Sevinç gözyaşları mı bunlar?

- Ben bu işi çok önemsiyorum, çünkü çok kişiye ulaşıyorum. ılk günden herkes beni kucakladı. Ben bu işle ayaktayım... Hayatım boyunca kimseye yaslanmayı tercih etmedim. Yoksa çok yokluk çektim, çok acı çektim. Üç çocuk büyüttüm. Onlara ömrümü adadım. Helali hoş olsun, hiç önemli değil. Ama bütün bunları hep tek başıma, canla başla çalışarak yaptım.

Derya Baykal Ferhan Şensoy neden ayrıldı, boşandı
Ferhan Şensoy, Derya Baykal ve kızları Ferhan ile Derya

 

Neden tek başınıza yaptınız, çocuklarınızın bir babaları var?

- Ben galiba sırtlanıcı birisiyim. Tabii ki Ferhan şensoy çocuklarıyla çok ilgili bir babadır. Ama birçok şeyi ben üstlendim. O da bunu inkar etmez. Çocuklarına çok düşkündür, onları çok sever. Fakat bende başka bir şey var, ben çok fazla sorumluluk alan birisiyim. Bunun iyi tarafı da var, kötü tarafı da. Mesela bu beni çok yıpratıyor. Ancak artık kendim için de bir şeyler yapmaya başladım. Yüzmeye gidiyorum, spor yapıyorum. Neredeyse 24 saat de işimin başındayım. Evimde de durum aynı. Yatak odasında çalışırım. Yatağımın bir köşesi yünlerle, kumaşlarla, malzemelerle doludur.

Yatağın diğer köşesi dolu mu?

- Yok. (Gülüyor) Gerçekten yok. ışimle yatıp, işimle kalkıyorum.

Tamam ama aşk da, sevgili de güzel...

- O çok zor bir şey.

Niye?

- Tabii arada öyle şeyler de oluyordur belki ama hayatımda birisine sürekli zaman ayıramam. Ben yalnızlığa alıştım. Yalnız olmayı çok seviyorum. Çocuklarıma iyi bir gelecek sunayım, işimin başında olayım, bana yeter. O yaşadıklarımdan sonra dimdik ayakta durmak kadar güzel bir his yok zaten... Bu mutluluğu ne özel hayat verir ne de başka bir şey.

O zor günlerde neler yaşadınız?

- Bunları anlatıp da duygu sömürüsü yapmak istemem. Sadece şunu anlatabilirim... Ben sanatçıydım, belli bir gelirim vardı. Birden hem işimden hem de gelirimden oldum. Bu bana çok ağır geldi. Düştüm, süründüm, emekledim, kalktım ve şimdi de hızla koşuyorum. ınsanı genç kılan, cildini güzel yapan çalışmaktır. Önemli olan hayata bağlanmak! Ne durumda olursanız olun, bir şekilde hayata tutunmak gerek. Ben, bu programla hayata tutundum ve mutlu bir şekilde de yürüyorum.

Peki.. Bir röportajınızda “Evden hiçbir şeyi atmam, bir tek Ferhan şensoy’u attım” demişsiniz...

- Bu bir espriydi tabii ki. Benim atamama gibi bir özelliğim var. Ben dört yıl kıyafet dahi almadım. Olanlarla idare ettim. Belki 100 kere aynı ayakkabıyı giydim. Ve bunların hepsini saklıyorum. Evimde yırtık, çok eski şeyler var, ama hiçbirini atmıyorum. Evdeki bir şeyi değerlendirmek, yani Ferhan şensoy’un ceketinden çanta yapmak, bambaşka bir şey mesela. Çok keyifli. (Gülüyor)

Süpermiş... Ferhan Bey’in eşyaları hâlâ sizde mi duruyor?

- Herşeyi duruyor.

Neden almadı?

- Kütüphanesini alamadı, orası biraz müze gibi. Kıyafetleri, eşyaları da duruyor. ıstediği zaman gönderiyorum. Bir de bu durum çocuklarımı mutlu ediyor. Evde babalarına ait eşyalar görmekten keyif alıyorlar.

Sizin yerinizde başka biri olsa, o eşyaları kapının önüne koyardı...

- Bu öyle bir şey değil. Çocuklarımın babası, özel bir insan, değerli bir insan. Bugün Ferhan şensoy dünya çapında bir isim. Çok değerli kütüphanesi var. O çocuklarıma, çocuklarım da babalarına tapıyor.

Ama aldatıldığınızı cep telefonu mesajlarından yakaladınız...

Oralara girmek istemiyorum, geçti, gitti.

Geçiyor mu gerçekten?

- Aslında çok da geçmiyor, geçmez ama bir biçimde halloluyor. Eğer işim olmasaydı, beni hayata bağlayan bir şey olmasaydı, çok zordu. Tabii ki sendeledim, tabii ki tokat gibi bir şey oldu. Belli bir yaştan sonra buna adapte olmak çok zor.

Siz Ferhan Bey’i çok sevmişsiniz...

- O da bana düşkündü. ıkimiz de çok iyi biliyoruz ki şu an birbirimize ihtiyaç duysak hiç düşünmeden yan yana oluruz. Benim başıma bir şey gelse bilirim ki Ferhan jet hızıyla yanıma gelir. Aynı şekilde ben de öyle...

Derya Baykal, Ferhan Şensoy'dan önce Levent Baykal ile evlenmişti. Bu evlilikten de Mert Baykal adında bir erkek çocuğu var. 


 

Yorumlar