Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, Derya Baykal ile ne zaman evlendiler soruları Ferhan Şensoy'un ölümünden sonra gündeme gelen sorular oldu. Derya Baykal'ın ilk eşi olduğu öğrenilen Levent Baykal'ın biyografisi veya kişisel bilgileri merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Ferhan Şensoy'un ölümünden sonra en çok sorulan sorular ardasında, Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, Derya Baykal ile ne zaman evlendiler? soruları yer aldı. Şensoy'un ölümüyle birlikte ailesi yani eski eşi Derya Baykal ve çocukları da gündeme geldi. Derya Baykal gündeme gelince haliyle onun ilk eşi Levent Baykal da gündeme gelmiş oldu. Peki, Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, Derya Baykal ile ne zaman evlendiler?

Tiyatro ustası ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy dört gün önce hayatını kaybetti. Şensoy'un hayatını kaybetmesiyle birlikte ailesi ve çocukları da doğal olarak gündeme geldi. Ferhan Şensoy, Derya Baykal ile yaptığı evlilikten iki çocuk sahibi olmuşlardı. Ancak ikili bir süre sonra boşanmıştı. Ondan dan önce Derya Baykal, başka bir isimle evlilik yapmıştı. O kişinin adı da Levent Baykal'dı. Derya Baykal hala onun soyadını taşıyor.

Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Derya Baykal ve Ferhan Şensoy'dan olma kızları Ferhan ile Derya

 

LEVENT BAYKAL KİMDİR?

Levent Baykal, Derya Baykal ile 1976 yılında evlenen onun ilk eşidir. 

Levent Baykal ile Derya Baykal'ın evlilikleri dört yıl sürdü. Çift 1980 yılında boşanma kararı aldı. 

Derya Baykal ve Levent Baykal çiftinin Mert Baykal adında bir çocukları var. 

Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, Derya Baykal ile ne zaman evlendiler?
Levent Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, Derya Baykal ile ne zaman evlendiler?

 

Levent Baykal'ın Türkiye Jokey Kulübü'nde yarışan Carafe isimli bir atı olduğu biliniyor.

Ankara'da bir fuar ve organizasyon şirketinin sahibi olduğu bilinen Levent Baykal, hobi olarak da at yetiştiriciliği yapmaktadır. 

Levent Baykal'ın kim olduğu, ne iş yaptığı, doğum tarihi ve yaşı konusunda çok fazla bilgi bulunmuyor.

DERYA BAYKAL KİMDİR?

Ferhan Şensoy'un eski ve Levent Baykal'ın ilk eşi olan Derya Baykal biyografisi şöyle: 

Derya Baykal 1 Şubat 1957 tarihinde doğdu.

Baykal, kariyerine henüz daha konservatuvarda bir öğrenciyken TRT Ankara Radyosu’nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaparak başladı. 1975 yılında mezun olduktan Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Derya Baykal burada 10 yıl görev yapmıştır ayrıca Rita adlı oyundaki rolüyle “Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu” seçildi. Ankara Devlet tiyatrosundayken Levent Baykal ile evlendi.

1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular’a katılan Derya Baykal uzun yıllar Ortaoyuncular ile çalıştı. 1988’de Ferhan Şensoy ile evlendi. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı oldu. 1994 yılında Ferhan Şensoy’un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Derya Baykal ve Ferhan Şensoy 2004 yılında boşandı.


 

Yorumlar