Demir kaynağı 10 muhteşem besin

Demir vücut sağlığı için en temel mineral. Ancak ülkemizde demir eksikliği oldukça yaygın. Demir vücut için kan yapımının yanı sıra gelişim içinde oldukça büyük önem taşıyor. Demir eksikliğinin giderilmesi ve önlenmesi için beslenmemizde bulunması gereken 10 muhteşem demir kaynağı

Demir kaynağı 10 muhteşem besin - Sayfa 1

Vücutta demir eksikliği görüldüğünde kan hücrelerinin yapımı normalin altına düşüyor ve buna bağlı olarak halk arasında 'kansızlık' olarak tabir edilen anemi ortaya çıkıyor. Buna bağlı olarak hayat kalitesi düşürebilecek; halsizlik, solgunluk, yorgunluk, baş dönmesi gibi sağlık sorunları baş gösteriyor. Tüm bunların önüne geçmek için demir zengini gıdalar tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Bizde sizler için muhteşem demir kaynağı olan 10 besini derledik. İşte demir kaynağı besinler:

Demir kaynağı 10 muhteşem besin - Sayfa 2

Kabak çekirdeği

100 gr kabak çekirdeği tam 9mg demir içeriyor. Günlük demir alımının en az 2-3 mg olması gerekiyor. Kabak çekirdeği yüksek demir kaynağı olmasının yanı sıra B,E vitami açısındanda oldukça zengin. Aynı zamanda Potasyum, magnezyum ve çinko içeren kabak çekirdeğini günde bir avuç tüketmeyi ihmal etmemek gerekli.

Demir kaynağı 10 muhteşem besin - Sayfa 3

Kırmızı et
Kırmızı etin 100 gr’ı 6-8 mg demir içeriyor. Bir yetişkinin demir rezervi 5 gramdır. Bu yüzden günlük düzenli olarak demir içeren gıdalar tüketmeye özen göstermeliyiz. Kırmızı et haftalık 350 ila 500 gr. arası tüketilmesi öneriliyor.

Demir kaynağı 10 muhteşem besin - Sayfa 4

Kuru meyveler

Demir içeren kuru meyveler: kuru üzüm, kuru kayısı, erik, kuru incir, siyah üzüm. Özellikle siyah çekirdekli üzüm yüksek oranda demir içeriyor.