DEM Partisi Diyarbakır Kongresi'nde halay çekenler gözaltında

Türkiye'nin gündemi 12 şehitken il gençlik kongresinde halay çeken DEM Partililere (Eski adıyla HDP) soruşturma başlatıldı. 42 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kongrede halay çekenler gözaltında

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır'da DEM Partisi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği kongrede 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarının işlendiği belirtildi. Bu gelişme üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığı ve gözaltı kararı alındığı duyuruldu. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, olayla ilgili 42 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır'da gerçekleşen DEM Partisi Gençlik Meclisi 1’inci Olağan Kongresi sırasında, katılımcılara yönelik "özgürlük şehitleri" adına saygı duruşu çağrısı yapıldı. Bu sırada teröristler için saygı duruşunda bulunulduğu ve terör örgütü lehine sloganlar atıldığı kaydedildi.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, DEM Partisi tarafından düzenlenen kongrede 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarının işlendiğine dair tespitlerin yapıldığını belirtti. Bakan Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturmaları başlattığını ve gözaltı talimatları verildiğini ifade etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen DEM Partisi Gençlik Meclisi Kongresi sırasında, yasalara aykırı eylemlerde bulunan ve polise mukavemet gösteren 42 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Valilik, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu şüpheliler hakkında adli soruşturma başlattığını kamuoyuna duyurdu.

Yorumlar