DEM Parti İstanbul adayı kim olacak?

DEM Parti İstanbul adayı kim olacak sorusu Başak Demirtaş'ın adaylığının kabul görmemesi sonrasında merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul adayı kim olacak?

DEM Parti İstanbul adayının kim olacağı Başak Demirtaş'ın kabul görmemesi sonrasında yeniden gündem oldu. 

DEM İSTANBUL ADAYI KİM?

DEM Parti İstanbul adayının kim olacağına dair açıklama Grup Başkanvekili Sezai Temelli'den geldi. 

EM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarının 9 Şubat'ta açıklanacağını duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Temelli, aday belirleme sürecinde kurulların yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirtti.

Ayrıca, DEM Parti yetkilileri, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olmayacağını da açıkladı. Temelli, bu konudaki spekülasyonlara son verirken, Başak Demirtaş'ın adaylık sürecine dair yapmış olduğu açıklamaların partinin mücadelesine güç kattığını ifade etti. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda, İstanbul için bir aday çıkaracaklarını ve aday meselesinin parti kurullarında değerlendirildiğini belirttiği hatırlatıldı.

Sezai Temelli, aday belirleme sürecinde çeşitli adaylarla görüşmeler yapıldığını, Başak Demirtaş ile de müzakerelerin gerçekleştiğini aktardı. Bu görüşmeler sonucunda ortak bir karar alındığını ve kamuoyunun bilgilendirildiğini ifade etti. DEM Parti kurullarının aday belirleme konusunda yoğun bir şekilde çalıştığı vurgulanırken, tüm gözlerin 9 Şubat'taki açıklamaya çevrildiği belirtildi.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADI KABUL GÖRMEDİ

Öte yandan, DEM Parti'den yapılan açıklamada ise İstanbul adayı için istişare sonucu karar verildiği belirtildi. 

Partiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Partimiz, yerel seçim çalışmaları kapsamında kent uzlaşısının sağlanamadığı Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarıyla halkın huzuruna çıkma kararı almış ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştır.

Tüm seçim bölgeleri arasında doğal olarak en fazla tartışılan yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu çerçevede partimiz de İstanbul'u özel olarak ele almış ve yetkili kurullarımızda kapsamlı tartışmalar yürütülmüştür.

İstanbul için aday adayı olarak ismi geçen tüm kıymetli arkadaşlarımızın varlığı ve irade beyanı partimize, tabanımıza güç ve moral vermiştir. Bu isimler arasında kamuoyunda en çok yol arkadaşımız Sevgili Başak Demirtaş'ın ismi öne çıkmıştır. Yoldaşımız Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimize verdiği destek hiç kuşkusuz bize büyük bir güç katmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yaptığı irade beyanıyla partimizin seçim politikalarını destekleyerek bizleri daha da güçlendiren Başak Hanım’la sürecin başından itibaren istişare halindeyiz. Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Sevgili Başak Demirtaş'a katkılarından ötürü olanca güvenimizle teşekkür ediyor, sürecin bundan sonraki kısmında da destek sunmaya devam edeceğini biliyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimizin resmi açıklamaları dışında cereyan eden hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini ve hiçbir spekülasyona zemin sunulmamasını özellikle rica ediyoruz. Demokrasi mücadelesinden taviz vermeden, cezaevlerindeki ve sürgündeki tüm yoldaşlarımızla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz."

 

Yorumlar