Dedem Lojistik Pazarlama "telefon kazandınız" mesajı

Dedem Lojistik Pazarlama'dan mesaj alan binlerce vatandaş şok yaşıyor. Önce telefon kazandıklarına dair mesaj alan vatandaşlar daha sonra tehdit içerikli mesajlar alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dedem Lojistik Pazarlama telefon kazandınız mesajı

Dolandırıcların yeni başvurduğu yöntemlert şok ediyor. Vatandaşların telefonuna mesaj gönderen dolandırıcılar "Telefon kazandınız" diyerek vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Bunu erkenden farkeden vatandaşlar sipariş verdikleri kargoları almaktan vazgeçince bu defa vatandaşların telefonuna tehdit mesajları gönderiliyor.

Çoğu zaman var olan bir şirketin adını kullanan dolandırıcılar şirketlerin güvenini de vatandaş nezdinde sorgulamaktan çekinmiyor. 

Özellikle vatandaşlara lojistik firmaları, kargo şirketleri, reklam şirketleri adı altında mesaj gönderen dolandırıcılar. Vatandaşların alış veriş nedeniyle, ya da kargo siparişleri nedneiyle kargo kazandıklarını iddia ediyor. 

Son olarak "Dedem Lojistik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Lmited Şirketi" isimli şirketten mesaj aldıklarını kaydeden bir çok vatandaş şikayet siteleri üzerinde şikayet başlıkları açtı. Dedem Lojistik Pazarlama adına açılan yüzlerce şikayette vatandaşlara "Telefon kazandınız" mesajları gönderildi. 

Sözde şirketle ilgili vatandaşların yaptığı yorumlardan bazıları şu şekilde:

Berin isin şahıs şu yorumu yapmış:

Dedem Lojistik Pazarlama insanları mağdur ediyor,ben de bir telefon sipariş verdim Samsun Galaxy S8 Plus 200 liraya ve bana gelen bir sıvı su,sizden ricam lütfen bunlar hakkında yasal işlem yapılsın!

 

 

Merve isimli hanımefendi şu yorumu yapmış: 

Telefonuma bir mesaj geldi. THY'nın unutulan eşyalarının satışa çıkarılması ile ilgili bilgi verildi. Bende sipariş verdim. Değil ürünümün gelmesi, başka bir ürün başka bir firma adına geldi. En kısa Tüketici Hakları Mahkemesin'e başvuruda bulunup ödediğim parayı geri alacağım. Bu işin peşini de bırakmayacağım.

 

Sözde şirket bazen ise vatandaşlara vaat ettiği üründen farklı ve değersiz bir ürün gönderiyor: 

Dedem Lojistik şirketinden şarjlı budama makası sipariş ettim yerine TV montaj askısı geldi nasıl iştir anlamadım ya şehrin öbür ucuna gidip kargonun peşine düştüm mesaide olduğum için beni kargocu evde bulamaz diye bir de paramla rezil oldum, düştüğüm durumu nasıl anlatıyım bilemem mağduriyetimin giderilmesini ederim.

 

 

Yorumlar