Dahhak kimdir? Yalnız Kurt Dahhak Fetullah Gülen mi?

Dahhak, Yalnız Kurt dizisindeki bir karakteri ancak gerçekte kim olduğu merak ediliyor. Fettah Dahhak olarak isimlendirilen kişinin gerçek hayattaki karşılığının Fetullah Gülen olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Dahhak kimdir? Yalnız Kurt Dahhak Fetullah Gülen?

Dahhak, Yalnız Kurt dizisinde her şeyin çıban başı olarak bilinen karakterdir. Yalnız Kurt dizisinde "Dahhak" karakterinin gerçek hayatta kimi temsil ettiği diziyi izleyen seyirci tarafından uzun zamandır merak ediliyor ve "Dahhak kimdir? Yalnız Kurt Dahhak Fetullah Gülen mi?" soruları soruluyor. 

DAHHAK KİMDİR?

Yalnız Kurt dizisi bu akşam yayın hayatına başlayacak. İlk bölümü ile izleyicilerle buluşacak olan dizi ATV'de yayınlanacak. Murat Koca ve Ali Alper Erze, Yalnız Kurt dizisinin senaryosunu kaleme alıyor. Hasan Denizyaran, Cihan Ünal, Damla Colbay, Murat Han, Kürşat Alnıaçık, Polat Bilgin, Hilmi Özçelik, Yaprak Medine, Gökten Oktay Göztepe, Almina Günaydın.

Yeni dizi Yalnız Kurt, Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutuyor. Darbeleri, büyük ihanetleri, cinayetleri ve terör olaylarını ele alan dizi bu yönüyle dikkat çekiyor. Yalnız Kurt, Türkiye'de yaşanan güncel gelişmeleri konu ediniyor.

Fettah Dahhak Fetullah Gülen mi?
Fettah Dahhak Fetullah Gülen mi?

 

Altay, hayatını "Kurdoğlu" namıyla, kafes dövüşleri yaparak kazanmaktadır. Esra, mekanda silahların patladığı bir gece, kaçıp küçük kızına kavuşmak için Altay'dan yardım ister! Çocuğun hayatının tehlikede olduğunu duyan Altay, tereddütsüz kabul eder. Yasadışı dövüş kulübünün sahibi, Esra'nın da sevgilisi olan Doğan peşlerine düşer. Altay, Esra'ya yardım için adım attığı anda, kendi geçmişine de uzanan yeni yolculuğa çıkmış olur.

Efsanelerden 1950'lerin Türkiye'sine ve oradan da günümüze ulaşan bu yolculuğunda Altay'a, ormanda bir kulübede tek başına yaşayan "ihtiyar", Davut Bahadır yol gösterecektir.

Yalnız Kurt dizisi oyuncuları arasında Cihan Ünal, Hasan Deniz Yaran, Damla Colbay, Murat Han, Polat Bilgin gibi isimler yer alıyor.

Dizide 1970'li ve 80'li yıllarda Türkiye'de olup bitenlerin kısa bir özeti ve sonrasında bir dini yapılanmayla ilgili bilgilerde veriliyor. 

Dini yapılanmanın başındaki isim olarak ise Fettah Dahhak olarak bir karakter gösteriliyor.

Diziyi izleyenlerin ilk aklına gelen isim ise Fettah Dahhak'ın Fetullah Gülen olduğuydu. Gerçekten de öyle. Dizideki Dahhak karakteri Fetullah Gülen'i temsil ediyor. 

Fetullah Gülen'in Erzurumlu olduğu biliniyor. 

Doğum tarihi ise 1941 olarak biliniyor.

Fetullah Gülen 27 Nisan 1941 yılında Erzurum'un Pasinler ilçesinde dünyaya geldi.

Gülen'in babası Pasinler ilçesinde Korucuk Köyünde köy imamı olan Ramiz Gülen'dir.

Kendisiyle birlikte 8 kardeş olan Gülen'in 5 erkek iki de kız kardeşi var.

Babasının imam olması nedeniyle çeşitli köyleri, camileri ve medreseleri gezmiş buralardan farklı kişilerden dersler almıştır.

1963 yılında, Türkiye'nin farklı illerinde kurulan derneklerin bir benzeri olan "Komünizmle Mücadele Derneği"nin Erzurum'da kurulmasına öncülük etmiştir.

1965'e kadar Edirne'de imamlık yapıp burada çevresinde topladığı kitlelere dersler vermiş. Sonrasında Kırklareli'nde aynı uygulamayı sürdürmüştür.

1966'da ise İzmir'e tayin olur ve burada yine aynı şekilde devam eder.

Yalnız Kurt filminde yer verilen bir başka karakter ise "Davut Bahadır" oldu. Peki, Davut Bahadır kimdir?

Davut Bahadır, o dönemde Fetullah Gülen örgütünü takip etmek için görevlendirilen bir devlet yetkilisidir; ancak gerçekte bu isimle değil de farklı bir isimle bu görevi yürütmüştür.

Dizide Davut Bahadır karakterini Cihan Ünal canlandırıyor.

Bahadır, dizideki görevi hakkında şunları söylüyor: Ben Davut Bahadır… Nam-ı diğer Kumandan… Eski asker ve istihbaratçıyım. Tam seksen bir yaşındayım. Ömrümü bir canavarla mücadele etmeye adadım, onu yenmeyi başaramadım. Pes etmedim, meşrebimde yok! Tanrı'dan tek isteğim ölmeden, Golyat denen canavarın, onun kanlı örgütlerinin, kirli ellerinin bu kadim topraklardan sökülüp atıldığını görmek.


 

Yorumlar