CUPRA araba hangi ülkenin, Formentor marka, leon, ateca, born fiyat listesi nasıl?

CUPRA araba hangi ülkenin, hangi marka, leon, ateca, born fiyat listesi nasıl soruları araba meraklıları tarafından bu aralar merakla sorulan sorular arasında yer alırken, Avrupa arabaları arasında son dönemlerde farklı modeller de Türkiye'de satılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
CUPRA araba hangi ülkenin, Formentor marka, leon?

CUPRA araba hangi ülkenin, hangi marka, leon, ateca, born fiyat listesi nasıl? CUPRA araba SUV modeliyle Türkiye'de dikkatleri üzerine çeken arabalardan oldu. Avrupa'nın ünlü markaları son dönemlerde alt markalarından birçok modeli, adı sanı pek bilinmeyen birçok alt markayı da Türkiye'de piyasaya sürmeye başladı. Onlardan biri Cupra Formentor oldu. Arabanın şık tasarımı güçlü görünümü dikkatleri ona çeviriyor. Peki, CUPRA kimin, hangi ülkenin arabası, fiyat listesi nasıl, 2022 fiyatları ne kadar?

Türkiye’de satışa sunulan ilk CUPRA modeli Formentor oldu. Bir performans otomobilinin özellikleriyle SUV modellerinin avantajlarını bir araya getiren CUPRA Formentor güçlü ve keskin hatlara sahip ön kısmı, bakır renkli CUPRA ambleminin bulunduğu geniş ön ızgarasıyla dikkat çeken bir görünüşe sahip.

Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?
Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?

 

CUPRA markası Formentor dışında ilk şarj edilebilir CUPRA modeli olan CUPRA Leon ve markanın ikonik modeli CUPRA Ateca’nın da satışını gerçekleştirecek. Bunların dışında markanın tamamen elektrikli CUPRA Born modelinin de Türkiye satışı planlanıyor.

CUPRA Formentor, 1.5 TSI 150 HP DSG versiyonuna ek 2.0 TSI 310 HP DSG 4Drive ve 1.4 eHybrid (PHEV) versiyonlarıyla satışa sunuluyor.

CUPRA Formentor serisi iki kategoriye ayrılıyor: Motor gücü 245 HP ve üstünde olanlar CUPRA Formentor VZ olarak adlandırılıyor. İspanyolca “Veloz” ifadesinin kısaltması olan VZ, hızlı veya çabuk anlamına geliyor ve CUPRA Formentor'un en güçlü versiyonlarını tanımlıyor.

Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?
Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?

 

Serinin daha düşük güce sahip seçenekleri arasında benzinli 1.5 TSI 150 HP DSG'nin yanı sıra yine DSG şanzımanlı 1.4 eHybrid (PHEV) 205 HP yer alıyor. Güç artışının göstergesi olan VZ eki, Formentor VZ 1.4 eHybrid (PHEV) 245 HP DSG ve Formentor VZ 2.0 TSI 310 HP DSG 4Drive versiyonlarında yer alıyor.

Aracın içinde 10,25” Dijital gösterge paneli ve 12” multimedya ekranı göze çarpıyor. Ayrıca müşterilerin iletişimde kalmasını ve dijital hayatlarını araca kolaylıkla taşıyabilmesini sağlayan Full Link teknolojisi de standart olarak Formentor’da yer alıyor.

CUPRA Formentor, standart olarak (eHybrid harici) sunulan BeatsAudio ses sistemiyle kullanıcılarına en iyi müzik tecrübesini yaşatmayı amaçlıyor. Bu ses sistemi, 350W güce sahip amfi, üstün kaliteli 10 hoparlör ve bagajda bulunan bir subwooferdan oluşuyor.

CUPRA Formentor'da Mat Petrol Mavi ve Mat Magnetic Gri gibi özel renk seçeneklerinin de bulunduğu geniş bir renk yelpazesi kullanılıyor. Renk yelpazesi üç farklı metalik renk (Urban Gümüş Gri, Midnight Siyah ve Magnetic Gri), üç özel metalik renk (Graphene Gri, Kamuflaj Yeşil ve Desire Kırmızı) ve opak Beyaz ile tamamlanıyor.

Ön bölge asistanı, acil durum çağrı sistemi (e-call), orta bölümde bulunan merkezi hava yastığı dahil toplam 7 hava yastığının yanı sıra, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici, kör nokta tespit sistemi, yarı otonom seyahat asistani gibi özelliklerle geliyor. Formentor Euro NCAP’in zorlu güvenlik testlerinden de 5 yıldız aldı.

Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?
Cupra araba hangi ülkenin, fiyatları ne kadar?

 

CUPRA Formentor 1,5 TSI 150 HP DSG fiyatı 860 bin lira. 2021 modeli ise 825 bin liraya satılıyor. 

Cumro Formentor VZ 2.0 TSI 310 HP DSG 4Drive fiyatı ise 1 milyon 475 bin lira. 

Tamamen CUPRA markası için geliştirilmiş ilk model olan Formentor’un yanı sıra CUPRA Ateca ve CUPRA Leon modelleri de özel sipariş ile satılacak.

CUPRA araba bir İspanyol arabasıdır. CUPRA'ınn Formentor modeli de adını İspanya'daki sar kayalıklardan birinden almıştır. 


 

Yorumlar