Cumhuriyet CHP'li Gazeteci Enver Aysever'i kovdu

Belediyelerden "yazarlık eğitimi adı altında" yüzbinlerce liralık para kazandığı ortaya çıkan Enver Aysever, Cumhuriyet gazetesinden kovuldu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet CHP'li Gazeteci Enver Aysever'i kovdu

CHP'li belediyelerin çeşitli isimler altında para aktardığı ortaya çıkan Enver Aysever, Cumhuriyet'teki köşesinden oldu.

Cumhuriyet gazetesi Enver Aysever ile yollarını ayırdı. Son haftalarda ihale tartışmaları ile gündemde olan Aysever'e yazarlık serüveninin bittiği bildirildi.

Enver Aysever ile yollar ayrıldı! Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya Enver Aysever'i arayarak rahatsızlıkları dile getirdi ve yollarının ayrıldığını bildirdi.

Enver Aysever yaşanan gelişmeyi sosyal medyadaki hesabından paylaştı.

Aysever CHP'li İzmir, Mersin gibi belediyelerden çeşitli isimler altında para aldığı ortaya çıkmış, tepkilere neden olmuştu.

Enver Aysever’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında “okur yazarlık” atölyesini “adrese teslim ihaleyle” aldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Aysever’in bu iş karşılığında 238 bin 500 TL alacağı öne sürülüyordu. Ardından gelen tepkiler üzerine İBB Başkanı Tunç Soyer, ihalenin iptal edildiğini duyurdu. 

Ancak bu haberin üzerinden çok geçmeden Sabah gazetesi Aysever’in Bursa Mudanya Belediyesi’ne yapacağı kültür ve tarih danışmanlığı karşılığında 70 bin lira alacağını yazdı. 

Haberin ardından Twitter‘dan açıklama yapan Aysever, “Değerli dostlar kim neden düğmeye bastı bilmiyorum ama güne yine memleketin en önemli meselesi benim yaptığım çalışmalarmış gibi TT listesinde başladım” dedi.

İzmir'deki ihale iddialarının ardından yaşananlar hakkında Aysever, şöyle devam etti: “Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını.”

Açıklamasının devamında, “Şimdi Mudanya ilgili kampanya başladı” diyen Aysever,  şunları yazdı: 

“İki yıla yakın her cuma yaptığım atölye çalışmasıyla ilgili kampanya başladı. Emeğim karşılığı ayda alınan sekiz bin lira konu edildi. Kendi sosyal medya hesaplarımdan edebiyat atölye çalışmalarını zaten ben duyurdum. Mersin’de dört ay aynı çalışmayı yaptım. Benzer çalışmayı pek çok yazar, sanatçı yapmaktadır. Bu rastlantı olamaz. Tiyatrolar turnelere, festivallere katılır, ben de tiyatroda görev yaptım herkes gibi gösterilerde bulundum. Kültür sanat dünyasının üyesi olarak her çalışan gibi emeğimi aldım. Söz edilen rakamlar asla doğru değildir. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı.

Şu anda TV Kadıköy çalışanıyım görevimi sürdürüyorum. Yazarlık, TV programcılığı, atölye çalışması, tiyatro dışında faaliyetim yoktur. Geçen hafta yapılan gözaltının da rastlantı olduğuna inanmak istiyorum. Medyada arkadaşlara çağrımdır; herkes mal varlığını açıklasın.”

BELEDİYEDE İŞLER NASIL İŞLİYOR

Ahmet Hakan, daha önce de Enver Aysever'i eleştiren yazılar kaleme almıştı. Bu kez Aysever'i yazarlık atölyesi üzerinden vurdu. Ahmet Hakan, Enver Aysever'in CHP'li belediyeleri nasıl 'söğüşlediğini' ve bunun yöntemlerini yazdı. 

Ahmet Hakan yazısında "Tezgâh şöyle işliyor: Enver, “Ben vatandaşlara yazarlık öğreteceğim” diye tezgâhını açıyor. CHP’li belediyeler bu tezgâha finansman sağlayarak çanak tutuyor. Ve bazı vatandaşlarımız da maalesef bu tezgâha geliyor." ifadelerini kullandı... 

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı...

Enver Aysever’in CHP’li belediyeleri söğüşlemesinin iki yöntemi var:

BİR: “Yazı akademisi” diye kurs düzenlemek.

İKİ: “Yazarlık atölyesi” diye yazarlık öğretmek.

Kısacası...

Enver’in iddiası, milletimize “Nasıl yazar olunur” dersleri vermek.

Tezgâh şöyle işliyor:

Enver, “Ben vatandaşlara yazarlık öğreteceğim” diye tezgâhını açıyor.

CHP’li belediyeler bu tezgâha finansman sağlayarak çanak tutuyor. Ve bazı vatandaşlarımız da maalesef bu tezgâhageliyor.

Bu tezgâhta belediye yediren taraf, Enver de yiyen taraf... Peki ya tezgâha gelen vatandaşlar?İşte onların durumu çok vahim ve pek acıklı.

Enver’e Tolstoy muamelesi yapan ve Enver’den yazarlık öğrenebileceklerine akıllarını yatıran bu vatandaşlarımıza... Yazarlığın ilk ve en önemli tüyosunu vermek isterim. Üstelik ücretsiz.

O tüyo şudur:

Gerçekten bir yazar olmak istiyorsanız... Öncelikle yazarlığın öğrenilmeyecek bir iş olduğunu bilmeniz gerekir.

“Yok, ben ille de öğreneceğim” diyorsanız... 

O zaman da... Yazarlığın Enver’den öğrenilecek bir iş olmadığını bilmeniz gerekir.

ENVER AYSEVER KİMDİR?

Enver Aysever 1971’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel üniversitelerinde dersler verdi. Bir yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi üyeliği de yapan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Yorumlar