Ahmet Hakan bombaladı: CHP'li teyzeler torunlarına süt alamazken Enver Aysever günlük 13 bin lira alıyor

CHP'li kadınların "torunuma süt alamıyorum" şeklindeki propagandalarını hatırlatan Ahmet Hakan, CHP'li İzmir Belediyesi'nin Enver Aysever'e neyin karşılığı olduğu belli olmayan günlük 13 bin lira ödeme yapmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li teyzeler süt alamazken, Enver'e 13 bin lira

CHP'li emekli teyzelerin "torunuma süt alamıyorum. Artık yeter" şeklindeki propagandalarının etkisi devam ederken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Enver Aysever'e evinden bilgisayar başından oturup bir ikisi kelime etmesi karşılığında günlük 13 bin lira ödeme yapması gündeme bomba gibi düştü. Konuyu bugünkü köşesinde eleştiren Ahmet Hakan, Enver Aysever'i ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni topa tuttu.

"Biraz da bizim Enver semirsin" başlığıyla sert bir yazıyı kaleme alan Hakan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 'baştan belli ihale' ile Enver Aysever'e toplam 238 bin 500 liralık bir kazanç sağlandığını yazdı. 

Ahmet Hakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin 18 günlük 'okuma-yazma ve yazarlık atölyesi' ihalesinin partinin yandaşı Enver Aysever'e verilmesini sert ifadelerle eleştirdi ve dikkat çeken sorular sordu.

"İktidarın bu türden uygulamaları karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, İzmir belediyesinin Enver Aysever'in adresine teslim ettiği bu ihaleyi görmezden geliyorlar" diyerek susma nedenlerinden birini de şöyle özetledi: "Biraz da bizim Enver semirsin, bal tutan parmağını yalar" 

Ahmet Hakan'ın bugün çok konuşulacak olan yazısı şöyle:

BİRAZ DA BİZİM ENVER YESİN

Enver Aysever diye bir "gazeteci/yazar" var. Muhalif, solcu falan. İzmir belediyesi, işte bu şahsın adresine teslim bir ihale düzenlemiş.

Nedir ihale? Gelin, detaylarına bakalım:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 günlük bir “okuma-yazma ve yazarlık atölyesi” düzenlemeye karar vermiş. Bunun için de ihaleye çıkmış. İhale şartnamesini okudum.

Şartnamede şöyle bir cümle var:

“Yüklenici firma, gazeteci-yazar Enver Aysever ile aralarında yaptıkları protokolü, idareye sunacaktır.”

Ne demek bu? Gayet net:

Yükleyici firma, hangi firma olursa olsun... İhaleyi Enver’in kazanacağı baştan belli demek.

Gelelim işin parasal karşılığına... Ne kadar alacak bu işten Enver Aysever? 18 gün için alacağı para: 238 bin 500 lira...

Yani günlüğü 13 bin 250 liraya geliyor adamın. Masraflar hariçtir tabii... Oteli, yemeği falan...

Yıldız Teyze’nin torununa süt alamadığı şöyle bir ortamda...Gayet iyi para! Ne iyi parası yahu! Deli para!

İktidarın bu türden uygulamaları karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, İzmir belediyesinin Enver Aysever’in adresine teslim ettiği bu ihaleyi görmezden geliyorlar.

Neden susuluyor?

Bunun iki nedeni olabilir:

BİRİNCİ NEDEN: “Şimdi sırası mı? Tam da AK Parti’yi iktidardan indireceğimiz şu günlerde...” diye düşünülerek susuluyor olabilir.

İKİNCİ NEDEN: “Hep onlar mı yiyecek? Biraz da bizim Enver semirsin. Bal tutan parmağını yalar” diye düşünülerek susuluyor olabilir.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim: Türkiye’de prensip mücadelesi verilmez. Türkiye’de “Onlar gitsin, biz gelelim” kavgası yapılır.

ENVER AYSEVER'DEN İHALE AÇIKLAMASI

Öte yandan Enver Aysever, belediyeden aldığı parayla ilgili açıklama yaptı. 

İşte Aysever'in açıklaması:

"KAMUOYUNA ve DOSTLARIMA Değerli dostlar hakkımda yapılan haberlerle ilgili açıklamamdır. İlkin şunu söyleyeyim iddialarla ilgili tek bir gazeteci beni aramadı. Şu andan sonra da (yandaşlar dahil) her soruya açığım.

Bugüne dek yazarlık, gazetecilik (tv programcılığı), tiyatro (1992'den beri), mesleki eğitmenlik dışında hiçbir iş yapmadım. Çalışmalarım telif ve bordrolu şekilde oldu.

Hayatımda hiçbir İHALEYE girmedim. Herhangi bir İHALE süreci içinde olmadım. 2000'li yıllardan bu yana (başta İnci Aral ile) çeşitli kurumlarda yazarlık atölye çalışması yaptım. Geçen sene Mudanya Belediyesi ile çok başarılı iki kur bu çalışmayı gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle ara verdik. Bu çalışmayı belediye başkanı ile basın mensuplarlyla paylaştık. Faturalı olan bu gelir denetime açıktır. Telif ödemeli hizmet alımları tüm belediyelerde aynıdır. (AKP belediyeleri dahil) Atölye projesini çeşitli belediyelere ve özel şirketlere teklif olarak sundum.

İki belediye (Mersin ve İzmir) kabul etti. İHALE ve sözü edilen meblağ ile ilgim yoktur. 9 aylık (3 ayrı grup katılımcıyla) atölye tamamlanınca faturalı olarak telif ödemesi yapılacaktır. Defterlerim denetime açıktır.

Yine benzer şekilde çeşitli firmalara ve belediyelere Aykırı Sorular adlı programı talepler karşılığında yapmaktayım.

Hesap verebilirliği ilke edinen kurumlar bu çalışmayı benden istemekte ve telif ödemektedirler. Tüm bu çalışmaların duyurularını sosyal medya adreslerimden yapmaktayım. Editör bağımsızlığımdan ve ilkelerimden asla ödün vermedim. Saygılarımla

Yorumlar