Cumhurbaşkanı Kararıyla Orman Sınırları Değişikliği

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Türkiye'nin 13 ilinde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılacak

Google Haberlere Abone ol
Kararıyla Orman Sınırları Değişikliği

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Türkiye'nin 13 ilinde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılacak. Karar, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerini kapsıyor. Kararla, ilgili alanlar orman sınırları dışına alınarak, farklı kullanım amaçları için yolu açılmış oluyor.

ORMAN ALANLARININ YERİNE YENİ TAHSİSLER

Kararda ayrıca, orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis edileceği belirtiliyor. Orman sınırları dışına çıkarılan alanların yerine, yeni orman alanları oluşturulması planlanıyor. Yapılan tahsislerle, orman varlığının korunması ve sürdürülebilir orman yönetiminin desteklenmesi amaçlanıyor.

Karar, Türkiye'nin orman varlığını koruma ve sürdürülebilir bir çevre politikası yürütme çabalarının bir parçası olarak görülebilir. Orman sınırlarının yeniden düzenlenmesi, hem mevcut orman alanlarının korunması hem de yeni orman alanlarının oluşturulması açısından önem taşıyor. Ayrıca, bu tür düzenlemeler, çevresel sürdürülebilirlik ve şehir planlaması açısından da değerlendirilebilir.

Yorumlar