Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra'daki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki saldırıdan sonra iki ayrı mesajla saldırıyı kınadı. Erdoğan hem İngiltere Başbakanı May'e bir mesaj gönderdi hem de sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle, "Türkiye, küresel barış ve güvenliğe büyük tehdit oluşturan terörle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la dayanışma içerisindedir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra'daki terör saldırısını kınadı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı Therasa May'a gönderdiği taziye mesajında, "Türkiye'nin Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle May'a, mektupla taziye mesajı gönderdi. Londra'daki hain terör saldırılarından duyduğu derin üzüntüyü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin, Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir. Milletim ve şahsım adına, zat-ı alilerine ve bu elim hadisede yaşamını yitirenlerin yakınları ile dost Birleşik Krallık halkına en içten taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

ERDOĞAN, TWITTER HESABINDAN DA SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak mesajlar paylaştı. Londra'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Londra'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Türkiye olarak, Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Bu elim hadisede yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve dost Birleşik Krallık halkına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, küresel barış ve güvenliğe büyük tehdit oluşturan terörle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la dayanışma içerisindedir."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN MAY'E MESAJ

Erdoğan'ın yanısıra Başbakan Binali Yıldırım da, Londra'daki terör saldırısı dolayısıyla İngiltere Başbakanı Theresa May'e gönderdiği taziye mesajında, can kaybı ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan bu menfur saldırı karşısında acılarını derinden paylaştığını bildirdi.

Londra'daki olaylarla ilgili gelişmeleri, ziyaretlerde bulunduğu Elazığ'dan takip eden Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Londra'da can kaybına ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan menfur terör saldırıları karşısında acınızı derinden paylaşıyorum. Türk hükümeti ve halkı adına taziyelerimi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, terörün her türüne karşı mücadelede iş birliğinin kararlılıkla ve etkinlikle sürdürülmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye olarak terör illetine karşı Birleşik Krallık ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bu vesileyle de ifade etmek istiyorum."

Yorumlar