Ciritçi Abdullah Kimdir? Gönül Dağı Ciritçi Abdullah gerçek ismi nedir?

Ciritçi Abdullah kimdir, Gönül Dağı'nın akıl hocası, geçimsiz kardeşlerin babası, birbirini çok seven amcaoğullarının dedesi ve kasabanın dert babası Ciritçi Abdullah karakterini kimin canlandırdığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ciritçi Abdullah Kimdir? Gönül Dağı Ciritçi kim?

Ciritçi Abdullah Kimdir? Gönül Dağı Ciritçi Abdullah gerçek ismi nedir, "Gönül Dağ" dizisinin en önemli karakterlerinden biridir. Gedeli Kasabası'nın en aklı başında ak saçlısı, geçimsiz kardeşlerin babası, birbirlerini menfaatsiz, karşılıksız ve temiz bir şekilde seven amcaoğulların dedesi olan Cirtçi Abdullah, karakteriyle olduğu kadar profesyonel oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle "Ciritçi Abdullah kimdir, kim oynuyor" soruları da merakla soruluyor. İşte Gönül Dağı'nın "Ciritçi Abdullah" hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

CİRİTÇİ ABDULLAH KİMDİR?

Gönül Dağı dizisi her cumartesi TRT 1 ekranlarında yayımlanıyor. Sevilen dizide Abdullah karakterini Yavuz Sepetçi canlandırıyor. 

Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek ismi nedir
Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek ismi nedir

 

Tamer, Veysel ve Ramazan isimli kuzenlerin aynı zamanda "akıl hocası" olan "Ciritçi Abdullah" kasabada ne zaman birinin başı derde girse hemen yanıbaşında bitiyor.

Gönül Dağı efsanesini en iyi bilen isimlerin başında gelir.

Gedeli Kasabasının geçmişini ve bugününü, insanlarını ve gelip gidenlerini en bilen isimdir. 

Kasabada herkesin derdine derman olmayı başaran "Abdullah Dede" yani nam-ı diğer Ciritçi Abdullah son olarak evlatlarının miras kavgasıyla karşı karşıya kalmış durumda. Kendisi için bir utanç meselesi haline gelen miras kavgasının, o henüz hayattayken başlamış olması onu derinden üzmüş durumda. 

YAVUZ SEPETÇİ KİMDİR?

29 Temmuz 1958 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu'na katıldı. Sırasıyla Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, Metropol Tiyatrolarında yer aldı. Aynı anda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesi ve Ankara Devlet Tiyatrosuna girdi. Birçok tiyatro sahnesinde başrol olan usta oyuncu, yıllar sonra film ve dizilerde yer alsa da tiyatrodan uzak durmadı. Yaralı Yürek, Dudaktan Kalbe, Can Ailem, Yol Ayrımı, Filinta ve Vuslat'ta yer aldı.

GÖNÜL DAĞI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Gönül Dağı dizisi, Mustafa Çiftçi'nin gün yüzüne çıkmamış, Anadolu halkının yaşamını konu alan bozkır öykülerinden uyarlanmıştır. Sloganı "Bozkırda bir Anadolu masalı" olarak dizinin afişinde yayınlandı.

Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek ismi nedir
Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek ismi nedir

 

Dizi, "Gedelli" adındaki bir kasabada yaşayan üç amca oğlunun, yani üç kuzenin hikâyesini anlatmaktadır. Çocukluk yıllarından beri bir şeyleri icat etme, teknolojik araçlarla uğraşıp tamir etme gibi küçük çapta mucitlikler sergileyen bu üç kuzen, büyüdüklerinde de icatlar yapmaya devam ediyorlar ve farklı bir kanat yapısıyla bir uçak geliştiriyorlar.

GÖNÜL DAĞI DİZİSİNİN OYUNCULARI

Gönül Dağı dizisinde rol alan oyuncular ve canlandırdığı karakterler şunlar:

Taner Kaya (Berk Atan): Kasabada türlü türlü icatlar yapan zeki, akıllı, bilgili ve hayalperest bir gençtir.

Dilek Akgün Kaya (Gülsim Ali): Taner'in çocukluk aşkıdır. Jeoloji mühendisidir.

Zahide Kaya Arslan (Ecem Özkaya): Taner'in ablasıdır. Sefer'in karısıdır.

Sefer Arslan (Ferdi Sancar): Kasabanın namuslu, dürüst, iyi kalpli bir bireyidir. Zahide'nin kocasıdır.

Ramazan Kaya (Cihat Süvarioğlu): Taner ve Veysel'in amca oğludur. Komik ve enerjiktir.

Veysel Kaya (Semih Ertürk): Ramazan ve Taner'in amca oğludur. Kolayca sinirlenir.


 

Yorumlar