Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor?

Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor, Rıfat karakterinin dillere destan aşkı Meryem'in kim olduğu kim tarafından canlandırıldığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor?

Gönül Dağı Meryem, dizinin birbirinden ilginç hayat hikayesine sahip karakterlerinden biridir. Rıfat'ın büyük aşkı, dillere destan sevdiceği Meryem karakteri diziye renk katan isimler arasında yer alıyor. 

TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisinde Meryem karakterini canlandıran Sevilay Gültekin, profesyonel oyunculuğuyla göz dolduruyor. 

Gedeli Kasabası'nın güzel insanlarının derslerle dolu hayat hikayelerinin ekrana geldiği "Gönül Dağı" dizisinin karakterlerinin hepsi dikkatleri üzerine çekiyor. Meryem'in hikayesi ise bir başka. 

Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor
Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor

 

Gönül Dağı dizisinde Rıfat karakteri ile Meryem karakterinin büyük aşkı izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dizinin sıkı takipçileri, 'Gönül Dağı Meryem kimdir, Sevilay Gültekin kaç yaşında ve nereli?' sorularının cevabını arama motorlarında sorguluyor. İşte Sevilay Gültekin'in yaşı, boyu, burcu ve biyografisi...

SEVİLAY GÜLTEKİN KİMDİR?

1997 yılında dünyaya gelen Sevilay Gültekin, 2022 yılı itibariyle 25 yaşındadır. Gültekin, Dialog Anlatım İletişim'de Profesyonel Oyunculuk Eğitimi aldıktan sonra, Beyti Engin ile Karakter Tasarım Atölyesi'nde de eğitimini tamamlamıştır.

No10 Studios Metin Balekoğlu ile Kamera Önü Oyunculuk eğitimi alan Sevilay Gültekin, aynı zamanda da tiyatro oyuncusudur. Hasan Güngör, menajerlik şirketine bağlı olarak çalışan Sevilay Gültekin kamera karşısına ilk kez 2018 yılında 'Yeni Gelin' dizisiyle geçmiştir ve ekranlarda yer almaya devam eden Seviley Gültekin, adını Gönül Dağı dizisinde 'Meryem' karakteri ile duyurmayı başarmıştır.

 SEVİLAY GÜLTEKİN'İN OYNADIĞI DİZİLER

Gönül Dağı (2021) Meryem

Elimi Bırakma (2019) Genç Sumru

Yeni Gelin (2018)

GÖNÜL DAĞI DİZİSİNİN KONUSU

Dizi, yazar Mustafa Çiftçi'nin gün yüzüne çıkmamış, Anadolu halkının yaşamını konu alan bozkır öykülerinden uyarlanmıştır. Sloganı "Bozkırda bir Anadolu masalı" olarak dizinin afişinde yayınlandı.

Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor
Gönül Dağı Meryem kimdir, kim oynuyor

 

Dizi, "Gedelli" adındaki bir kasabada yaşayan üç amca oğlunun, yani üç kuzenin hikâyesini anlatmaktadır. Çocukluk yıllarından beri bir şeyleri icat etme, teknolojik araçlarla uğraşıp tamir etme gibi küçük çapta mucitlikler sergileyen bu üç kuzen, büyüdüklerinde de icatlar yapmaya devam ediyorlar ve farklı bir kanat yapısıyla bir uçak geliştiriyorlar.

GÖNÜL DAĞI DİZİSİNİN OYUNCULARI

Gönül Dağı dizisinde yer alan oyuncular ve canlandırdıkları karakterler şöyle:

Taner Kaya (Berk Atan): Kasabada türlü türlü icatlar yapan zeki, akıllı, bilgili ve hayalperest bir gençtir.

Dilek Akgün Kaya (Gülsim Ali): Taner'in çocukluk aşkıdır. Jeoloji mühendisidir.

Zahide Kaya Arslan (Ecem Özkaya): Taner'in ablasıdır. Sefer'in karısıdır.

Sefer Arslan (Ferdi Sancar): Kasabanın namuslu, dürüst, iyi kalpli bir bireyidir. Zahide'nin kocasıdır.

Ramazan Kaya (Cihat Süvarioğlu): Taner ve Veysel'in amca oğludur. Komik ve enerjiktir.

Veysel Kaya (Semih Ertürk): Ramazan ve Taner'in amca oğludur. Kolayca sinirlenir.


 

Yorumlar