Çin elçisi Akşener ve Yavaş hakkında ne dedi? Krizin sebebi ne?

Çin Büyükelçisi'nin Akşener ve Yavaş'ı etiketleyen alan Twitter mesajı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Peki, Meral Akşener ve Mansur Yavaş ne dedi, Çin elçisi ne dedi? Barın Katliamı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Çin Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Çin'in Ankara Büyükelçisi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ı etiketleyen paylaşımları nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Meral Akşener ve Mansur Yavaş ne dedi, Çin elçisi ne dedi? Barın Katliamı nedir?

Alınan son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığına çağrılan Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu'ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'da dün yaptığı paylaşımda, "Barın Katliamı etiketini kullanarak", "Çin esaretine boyun eğmeyen Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı, şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum... Esaret altındaki soydaşlarımızı unutmayacak, uğradıkları zulümlere sessiz kalmayacağız. Doğu Türkistan bir gün mutlaka bağımsız olacak!" demişti.

Çin Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

MANSUR YAVAŞ'IN MESAJI

Mansur Yavaş da Barın katliamıyla ilgili paylaşımda bulunmuştu.

 

Çin Ankara Büyükelçisi bugün attığı mesajda şunları söylemişti: 

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır. @meral_aksener @mansuryavas06

 

Yorumlar

Mustafa Rektörler uslanmayanın hakkı kötektir
cemalsert elbette ZAFER İSLAMIN OLACAAAAAAK.ALLAH C.C.BUNU VAAD EDİYOR.)