Çıkan hac kurası ertelenebilir mi? 2023 Hac hakkını erteleme mümkün mü?

Çıkan hac kurası ertelenebilir mi? 16400 Riyal kaç TL? sorularını yanıtı hacca gitmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, hac kurası çıkıp erteleme şansı var mı?

Google Haberlere Abone ol
Hac hakkını erteleme mümkün mü? Hac kurası ertele

Çıkan hac kurası ertelenebilir mi? 16400 Riyal kaç TL? sorularını yanıtı hacca gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuran ve yapılacak olan kura sonucuna göre hacca gitmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, hac kurası çıkıp erteleme şansı var mı? Hac parası kaç lira?

Her yıl binlerce vatandaşın gittiği kutsal topraklar için Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir kura yapacak. Kuraya başvuran vatandaşlar şimdiden bir çok sorunun yanıtını merak etmeye başladı. Bu sorulardan bazıları şunlar; Diyanet hac ücretleri ne kadar? 2020 hac ücretleri ne kadar? 16400 SAR kaç TL?  

ÇIKAN HAC KURASI ERTELENEBİLİR Mİ?

Bu sorunun yanıtı Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, tarafından açıkça yanıtlanmış. Bircan'ın açıklamasına göre, çıkan hac kurasının ertelenme imkanı var. Ancak bunun için sağlık raporu gerekmektedir. Hac kurasından ismi çıkan, yani hac için imkan kazanan bir kişi sağlık sorunları nedeniyle hacca gidemeyecek durumda ise bunun sağlık raporuyla belgeleme şartıyla bir sonraki yıla erteleme hakkı kazanabilir. Ancak sağlık sorunu dışında bir bahanesi olan vatandaşların kura hakkı devredilmez. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Kesin kayıt hakkı kazanan bir vatandaş sağlık sorunları sebebiyle hacca gidemeyecek durumdaysa sağlık durumunu belirtir bir heyet raporu alması lazım. Bizim onu heyet raporuna istinaden 2021'e erteleme şansımız var. Bir vatandaşımız kesin kayıt hakkı elde edip ancak gitmek istemediği takdirde, bir sonraki yılın hac kurasına edinmiş olduğu katsayıyla girecek. İki kez üst üste gitmekten vazgeçip gidemezse katsayıları sıfırlanıyor."

 16400 RİYAL KAÇ TL?

2020 hac ve konaklama fiyatları tercih edilecek olan oda, otel ve diğer giderleri göre değişkenlik göstermekle birlikte oda tercihli konaklama fiyatı tek kişi için alt sınır 15.950 ŞAR olması bekleniyor. Hac otel konaklama ücreti kişi başı için ise 24.000 ŞAR'dan başlayacak. Öte yandan 16 bin 400 Riyal ise 7 Ocak 2020 itibariyle 26.106 lira yapmaktadır.

 

Yorumlar