2020 yılında yapılacak hac için kuralar çekildi

Hac ibadetini yerine getirmek için başvuru yapan milyonlarca vatandaş için hac kuraları bugün çekildi. Kura çekimi canlı yayında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hac Kuraları çekildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl hacca gitmeye hak kazananların belirlenmesi için kura çekildi. Kura çekim işlemleri canlı yayında yapıldı.

Binlerce vatandaş bu yıl hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek. Diyanet tarafından yapılacak kura ile gitmek için başvuran binlerce vatandaş kura çekiliş sonuçları için araştırmalarını sürdürürken Diyanet TV aracılığıyla kuraların çekildi. 

Diyanet tarafından açıklanan rakamlara göre bu yıl 83 430 kişi hacca gidecek. Daha önce 80 bin olan bu sayı bu yıl Suudi Arabistan ile yapılan anlaşma sonucunda 3 bin 430 kişi arttırıldı.

Hac kurası için toplam 2 milyon 298 bin 800 kişi başvuruda bulundu. 

HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleşen kura işlemlerinin sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet şifresi ile saat 21.00'dan sonra turkiye.gov.tr adresinden sonucu öğrenebilir.

KESİN KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılan kura çekimi sonucunda hac ibadeti için kutsal topraklara gitmeye hak kazananlar 13-24 Ocak tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini e-Devlet sistemi üzerinden alarak kayıtlarını il müftülüklerine ve acentelere başvurabilir.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2020 yılları arasında kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit annesi, babası, eşi ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürecek.

Yorumlar