Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Son günlerde neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor ya da herhangi bir konuyla suçlanıyor mu? Ekşioğlu'nun gündeme gelmesinin nedenlerinden biri çetebaşı Sedat Peker'in ortaya attığı iddialarla ilgili haberler oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir? Cihan Ekşioğlu son günlerde neden gündeme geldi, suçlamalar ne? Son olarak Sözcü gazetesinde İsmail Saymaz imzasıyla kaleme alınan bir yazıda Cihan Ekşioğlu'nun adı bir kez daha anıldı. Yazıda, Cihan Ekşiloğlu'nun Bodrum Paramount Hotel'i devraldıktan sonra Savunma Sanayii Başkanı Ali Demir'in de burada tatil yaptığı belirtiliyordu. Haberde, kendisiyle görüşülen İsmail Demir de tatili yalanlamıyor, bir arkadaşının daveti üzerine korona şartlarında ailece güvenli bir tatil yaptıklarını söylemişti. Ancak Demir, kendisi de savunma sanayisinde Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri olan Cihan Ekşioğlu ile bir yakınlığının olmadığını sadece tanıştıklarını söylemişti. Peki, Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?

Türkiye Cihan Ekşioğlu'nun ismini en son Bodrum'da bulunan Paramount Hotel ile ilgili çetebaşı Sedat Peker'in ortaya attığı iddialardan sonra bir kez daha duymaya başladı. Peker, ortaya attığı iddialarda bu otelde kalan bazı isimleri saymış ve bunların bir organizasyonun içinde oldukların ima etmişti. Peker'in imaları arasında otelin zorla birilerinden alındığı yönündeydi. 

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Cihan Ekşioğlu mesleği nedir, ne iş yapıyor? Paramount ile ilişkisi nedir?
İş adamı Cihan Ekşioğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

 

Sedat Peker, son videosunda firari Sezgin Baran Korkmaz'a ait olduğu bilinen Paramount Hotel'de çok sayıda ismin kaldığını söylemişti. Peker'in işaret ettiği Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Uras ise yaptığı açıklamada, Turan Avcı'nın oteli hiç satın almadığını, Cihan Ekşioğlu'nun Atilla Uras'ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini ve şu andaki sahibinin de belli olmadığını ileri sürdü. Otelin şu anda Sezgin Baran Korkmaz üzerine olmadığını anlatan Uras, “Şöyle bir hikaye de var; Sezgin Baran Korkmaz’a bildiğim kadarıyla Botır Rakhimov’un 30 milyon dolar kadar borcu vardı. Acaba o borç karşılığında mı devretti onu bilmiyoruz, öğreneceğiz. Pay defterlerini istedik. Delilleri istedik, hakim de istedi. Şu halde Ufuk Turizm’in pay defterinde halen Botır gözüküyor, Sezgin değil” şeklinde konuştu.

Uras'ın dikkat çeken bu açıklamasıyla beraber gözler EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Cihan Ekşioğlu'na döndü.

PASAPORTU İPTAL EDİLDİ İDDİASI

İddialara göre tartışmaların odağındaki Ekşioğlu'nun pasaportu iptal edildi, yurtdışı çıkışına yasak getirildi.

Peki, "devletin tankıyla otele girdiği" iddia edilen Cihan Ekşioğlu kimdir?

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğan Cihan Ekşioğlu, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Cihan Ekşioğlu, İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketlerinin de sahibi.

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Cihan Ekşioğlu mesleği nedir, ne iş yapıyor? Paramount ile ilişkisi nedir?
Cihan Ekşioğlu

 

Cihan Ekşioğlu aynı zamanda da Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığını yürütüyor.

Cihan Ekşioğlu'nun işe ise Rus asıllı Katerina Ekşioğlu'dur. 

Bu evliliklerinden iki de çocukları var.

Ekba Holding ise; savunma sanayiden teknolojiye, turizmden inşaat sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Ekşioğlu'nun ise geçmiş yıllarda Euronewsport'a verdiği bir röportaj dikkat çekiyor. Ekşioğlu, 12-13 devletle iş yaptıklarını söylemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "İstekleri çok önemlidir" demişti. Ekşioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde savunma sanayi de önemli bir hareket başlatıldı. Uçak, tank, gemi gibi birçok alanda milli projeler geliştiriyoruz. Ekba Holding olarak bizde insansız hava aracı üretiyoruz. Tamamen kendimiz üretiyoruz. İnsansız ve silahlı ile silahsız drone üretiyoruz. Bunları kendi yatırımlarımızla yapıyoruz. Fakat bu konudaki gelişim için Sayın Cumhurbaşkanımızın istekleri ve firmalara olan destekleri çok önemlidir" diye belirtmişti.

Ekşioğlu, yine aynı röportajında kentsel dönüşümü de üstlendiklerinden bahsederek, "Bodrum’daki projemizi bitirdik. Satışlarımızı tamamladık. Şu onda Torba’da bir proje geliştiriyoruz. İstanbul’da kentsel dönüşüm alanında çalışmalara yöneldik. Kâğıthane veya Fikirtepe bölgelerinde çalışmalara başladık" demişti.

"SEVDİĞİM BİR YERİ DAHA KOLAY PAZARLAYABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Ekşioğlu'nun 2015 yılındaki röportajı da dikkat çekiyor. Türkiye üzerinden NATO üyesi ülkelere ürettiklerini pazarladıklarını söyleyen Ekşioğlu, "Bodrum'u neden seçtiği" sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

"İnşaat olarak Bodrum Güllük yarım adasında biri biten biri de bitmek üzere olan iki tane projemiz var. Gümüşlük’te de yeni bir projeye başladık. İstanbul Bağdat Caddesi’nde de Selen Residence diye bir projeye başlıyoruz. Beyaz Rusya’da ve Rusya’da da taahhüt işlerimiz var. Dubai’deki savunma sanayi şirketimizde de Zeplin –yakın yer uydusu- adını verdiğimiz bir balon üretimi yapıyoruz. Aynı zamanda da insansız hava aracı üretiyor, Arap ülkelerine ve Türkiye üzerinden NATO üye ülkelerine pazarlıyoruz.

Bence Bodrum Türkiye’nin incisi. Güllük de orada çok gelişen, sakin ve güzel bir tatil kasabası. Tatil yapmak isteyenler için çok ideal bir yer. Sevdiğim bir yeri daha kolay pazarlayabileceğimi ve daha kazançlı olabileceğini düşündüm."

"DEVLET DÜZENİNE KARŞI FAALİYETİNİZ YOKSA DİNLENSENİZ DE SIKINTI YOK"

Ekşioğlu'nun Klass Magazin'e verdiği bir röportaj da dikkat çekiyor. Söz konusu röportajda, sosyal medya kullanımına değinen Ekşioğlu, sosyal medyaya dair tartışma yaratacak ifadeler kullanıyor. Sosyal medya ve Whatsapp yazışmalarının çözümlenebildiğini söyleyen Ekşioğlu, "Devlet durup dururken vatandaşın Whatsapp’ında ne yazıyor diye onu takip etmez ki. Ailevi ya da özel yatak odası ilişkilerini takip etmez" derken, "Devlet düzenine, kamu düzenine karşı bir faaliyetiniz yoksa, dinlenseniz de bir sıkıntı yok sonuç olarak" ifadelerini kullanıyor.

Röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

Sosyal medya işlerinin de kendilerinde olduğunu ifade eden Ekşioğlu, “Sosyal medya çözümleme ve takip işleri var bizde. Biz takip etmiyoruz bunları çözümleyen sistemleri istihbarat servislerine satıyoruz. Bu da, örneğin, Twitter’daki hareketliliği takip edebiliyorsunuz, hangi noktadan çıktığını, çağrıların nereden geldiğini, kimin kiminle neler yaptığını çözümleyebiliyorsunuz. Bunun içinde sosyal medya ve Whatsapp yazışmaları da var. Bunlar çözümlenebiliyor. Biz bu işleri yapmıyoruz, bunları devletin istihbarat teşkilatı yapıyor. Biz bu takibin yapılabilmesi için birtakım yazılım ve sistem geliştiriyoruz. Dubai’de bizimle çalışan 100’e yakın Hintli ve Pakistanlı mühendis var. Bu konuda onlar çok iyidir. Uygu takip sistemleri, sosyal medya takip sistemleri üzerine çeşitli yazılımlar var. Biz bunları istihbarat servislerine satıyoruz.

(…) Suç işleyen insanın tedirgin olması lazım. Devlet vatandaşın özel yazışmasıyla uğraşmaz. Eğer bir teröristsen, devlete karşı faaliyetin varsa, kamu düzenine karşı bir faaliyetin varsa o zaman incelenirsiniz. Zaten o zaman gizli haberleşme yöntemlerini benimsediğin için devlet de o yüzden takip eder. Devlet durup dururken vatandaşın Whatsapp’ında ne yazıyor diye onu takip etmez ki. Ailevi ya da özel yatak odası ilişkilerini takip etmez. Ama vatandaşta böyle bir psikoloji var. Devlet düzenine, kamu düzenine karşı bir faaliyetiniz yoksa, dinlenseniz de bir sıkıntı yok sonuç olarak.”

ALEYNA TİLKİ'Yİ KIZI İÇİN GETİRDİ

Cihan Ekşioğlu, kızı Selen Ekşioğlu'nun "Fashion Party" temalı, 2019 yılındaki, 7. yaş doğum gününde sahneye podyum kurdurmuştu. Kızı Selen için Cihan Ekşioğlu bir "sürpriz" de yapmış ve Selen'in doğum gününe, hayranı olduğu Aleyna Tilki'yi getirtmişti. Tilki, küçük Selen için doğum gününde hem şarkı söylemiş hem de onunla podyumda yürümüştü.

Cihan Ekşioğlu kimdir
Kızı için ünlü şarkıcıyı getirtmişti

 

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER...

ABD’li dünyaca ünlü aktör Steven Seagal, 2019 yılında Bodrum’da Ekşioğlu'nun otelinde kalmıştı. Seagal’ın onuruna, Cihan Ekşioğlu bir yemek organize etmişti. 

Yemek esnasında otel yetkilileri tarafından lazerle sahile “Steven Seagal - Erdenetuya Seagal hoş geldiniz” yazılmıştı.

Yine, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme da Cihan Ekşioğlu'nun misafiri olarak The Bodrum by Paramound Resort hotelde kalmıştı.

Jean Claude Va Damme Hotel görevlileri ve Cihan Ekşioğlu tarafından karşılanmıştı. Jean Claude Va Damme, Ekşioğlu ile samimi pozlar verirken, burada Türk kahvesi içmişti.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE YAN YANA!

Cihan Ekşiğlu'na yapılan ziyaretler ise ayrı bir tartışma konusu...

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?
Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?

 

Zira, üst düzey isimlerle fotoğrafları bulunan Ekşioğlu, tüm bu fotoğrafları da EKBA Holding'in web sitesinde paylaşmıştı. Hala duran fotoğraflarda birçok isim bulunuyor.

Cihan Ekşioğlu kimdir
Cihan Ekşioğlu, Cemal Enginyurt ile birlikte.

 

Eski MHP'li şimdi ise Demokrat Partili olan Cemal Enginyurt, Cihan Ekşioğlu ile birlikte fotoğraf çektirmişti. Söz konusu ziyarette Enginyurt, Ekşioğlu için "Kardeşim" ifadesini kullanırken, "ORDULU olmaktan gurur duyan,bir tarafı da Rizeli olan can kardeşim Cihan EKŞİOĞLU,güzel bir Osmanlı kehribarı hediye etti.Kardeşime teşekkür ederim" demişti.

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?
Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?

Ekşioğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş ve Rusya Federasyonu’na bağlı olan Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a gibi isimlerle fotoğrafları da bulunuyor.

"250 ADET" RAMAZAN KOLİSİ...

Cihan Ekşiğlu'nun ismi "250 adetlik" yardım kolisinde de duyulmuştu.

Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?
Cihan Ekşioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor, Paramount ile ilişkisi nedir?

 

Ekşioğlu, geçen sene, pandemi döneminde, esnafa destek için "250 adet" Ramazan kolisi dağıtmıştı. Yardımın fotoğrafları basında ve sosyal medyada yer bulmuştu.

"100 BİNİN ÜZERİNE EKŞİOĞLU YAŞIYOR" İDDİASI

2013 yılında ise Sabah gazetesi yazarı Müjgan Halis, Ekşioğlu soyağacına dair dikkat çeken bir yazı kaleme almıştı. Söz konusu yazıda Halis, “Ekşioğlu ailesi, Türkiye'nin en köklü sülalelerinden biri. Öyle ki 'Ekşioğlu Cumhuriyeti' olarak dahi nitelendiriliyor. Nüfus kayıtlarına göre ailenin 300 binden fazla üyesi var. 250 bine yakın Türkiye içinden, 100 bine yakın da yurtdışında mensubu olduğu tahmin ediliyor. Rize'nin yanı sıra Sivas, Ankara, İzmir, Antalya, Düzce, Adapazarı, Ordu, Çorlu ve Hatay'da Ekşioğlu büyük ailesinin mensupları yaşıyor. Bir araştırmaya göre dünya üzerinde soybağı bilinen en büyük ikinci sülale konumundalar. Sülalenin, Ekşioğlu Vakfı adıyla Türkiye'de bir soyadı adına kurulu bilinen en eski vakıfları da mevcut” diye yazmıştı.

Yazısının devamında Halis, “İstanbul'da 100 binin üzerinde Ekşioğlu yaşıyor. Aile, inşaat alanında Türkiye çapında isim yapmış. Sadece İstanbul'da bu soyadını taşıyan 500 civarında müteahhit var” diye belirtmişti.


 

Yorumlar