CHP'nin finanse ettiği kanalın sahibi Yanardağ fetih için talan ve yağmacılık dedi

CHP ve İBB tarafından finanse edilen TELE 1 kanalının sahibi ve genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, "fetih" için "işgal, talan ve yağmacılık" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Fetih için İşgal, talan ve yağmacılık dedi

CHP ve İBB tarafından finanse edilen TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasından duyduğu rahatsızlığı ve kültürümüze olan düşmanlığını canlı yayında açıkca ilan etti.

Fetih Suresi'nin okunmasına tepkisinin ardından fethin anlamını değiştiren ve fethin uygulama manasını çarpıtan Yanardağ, bunun bir işgal, talan ve sömürgecilik olduğunu ileri sürdü.

Merdan Yanardağ, programda aynen şu rezil cümleleri kullandı: 

"Fetih Suresi'nin Ayasofya'da okunacak olması son derece 21. yüzyılda modern bir devlete, çağdaş bir topluma uygun düşmeyen, hâlâ fetih ideolojisinin savunulduğu, yani işgalcilik, yayılmacılık, talan ve sömürgecilik anlayışı anlamına gelir bu çağda fetih. Dolayısıyla tıbbı cihat gibi fethin yeniden yorumlanması içinin yeniden doldurulması gerekiyor. Güncellenmesi gerekiyor. Bu çağda fethi savunmak silah zoruyla başka toprakları ele geçireceğini ilan etmek demektir. Hâlâ böyle bir ideolojinin taşıyıcısı olduğunu ilan etmek demektir."

Yorumlar