CHP'liler Erdoğan'ın bu videosunu paylaşıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kesinleşmemiş bir yargı kararı üzerinden kopardığı fırtınaya tepki gösterenler arasında yer alan Kılıçdaroğlu yanlısı CHP'liler bu aralar, daha önce İBB Başkanıyken hakkında yasak kararı verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o günkü tepkisini elden ele dolaştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanıyken hakkında verilen siyasi yasak kararını öğrenince ortaya koyduğu tepki yıllar sonra CHP'liler tarafından elden ele dolaştırılmaya başlandı.

Özellikle de Kılıçdaroğlu yanlısı CHP'lilerin İmamoğlu'na tepki göstermek için paylaştığı görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kesinleşmemiş bir yargı kararı hakkında yorum yapmam doğru değil" demişti.

Erdoğan'ın sözleri, henüz kesinleşmemiş yargı kararını etkilemek ve siyasi rant devşirmek için mitingler düzenleyen Ekrem İmamoğlu'na "ders" mahiyetinde paylaşılıyor. 

ERDOĞAN'IN ALDIĞI CEZA İLE İMAMOĞLU'NUN ALDIĞI CEZA ARASINDAKİ FARK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı ceza, direkt onun siyasi hayatını bitirmeye yönelik bir cezaydı. Cezayla Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatı boyunca bir daha asla siyaset yapamayacak hale gelmişti. 

İmamoğlu'nun aldığı ceza ise onun siyasi hayatına yönelik bir ceza değil; sadece 2 yıl 7 aylık ceza infaz sürecinde siyaset de dahil bazı haklarından, her mahkumun olduğu gibi, mahrum bırakılmasıdır.