CHP'liler aday belirlerken birbirine girdi

CHP Parti Meclisi'nde aday belirleme tartışmaları kavgaya dönüştü. Mersin Milletvekilleri, belediye başkan adayının belirlenmesi esnasında birbirine girdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler aday belirlerken birbirine girdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi toplantısında, Mersin Milletvekili Ufuk Çakır ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında Mezitli Belediye Başkan adaylığı konusu üzerine bir tartışma yaşandı. Bu tartışma, toplantı odasının dışına taşarak genel merkez binasında duyulan bağrışmalara sahne oldu.

TARTIŞMANIN SEYRİ VE SONUÇLARI

Bağrışmaların ardından Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi toplantısını terk etti. Toplantı sırasında yaşanan bu gerginlik, belirlenen belediye başkan adaylarının sunumu esnasında gerçekleşti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde CHP'nin aday belirleme mesaisi sırasında gerçekleşen bu gerginlik, parti içi dinamikleri etkileyebilir.

ADAY BELİRLEME TOPLANTISINDA GERGİNLİK

Toplantı, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında 6 saat sürdü ve bu süre zarfında yaşanan gergin anlar, parti içi uyumu sorgulatabilir nitelikteydi. Toplantının başlamasından kısa bir süre sonra, Mezitli Belediye Başkan adayı üzerinden başlayan tartışma, "Yeter ulan" diye bağırılan sözlerle daha da alevlendi.

 

Yorumlar