CHP'li belediye depremzedeleri kapıya koydu

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, seçimlerden sonra depremzedeleri kapının önüne koydu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediye depremzedeleri kapıya koydu

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin kendilerine oy vermemesi üzerine kentte konakladığı depremzedeleri kapının önüne koydu.

Deprem sonrasında Türkiye'nin dört bir yanında kucak açılan depremzedelerden bazıları Tekirdağ Belediyesi tarafından tesislere yerleştirilmişti. Ancak 14 Mayıs seçimlerinden iki gün sonra burada kalan depremzedelere, "5 gün içerisinde boşaltın" denildi. 

Skandalın sosyal medyada yayılması üzerine belediye yönetimine tepki gösterildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Tekirdağ Belediyesinin imza attığı skandal sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Tekirdağ Valiliğine verdiği talimatla, depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarının karşılanması istendi.

Bakanlığın ilgili yazısı şöyle:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı (Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı) 16.05.2023 tarih ve 270910 sayılı yazısı.

İlgi yazıda 06.02.20223 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan afetzedelerimizin Süleymanpaşa İlçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı ancak 21.05.2023 tarihinden itibaren afetzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisi alınmıştır.

Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması hususunda; 

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim

Yorumlar