CHP'li Özel'den Anadolu Müslümanı'na 'içki' iftirası

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anadolu'da içtiği iki duble rakıyı günah saymayan bir Müslümanlık anlayışı olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özel'den Anadolu Müslümanı'na 'içki' iftirası

Adana'da düzenlenmek istenen "rakı festivali"ne valilik tarafından izin çıkmadı. İzin çıkmaması CHP'yi rahatsız etti. 

İzin çıkmamasını Meclis'e taşıyan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tezini savunmak için Anadolu Müslümanları'na iftira attı. 

Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "rakı festivali" için "Geleneklerimize ve adetlerimize uymayan bir festival" şeklinde yorum yapması üzerine çok tartışılacak ifadeler kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Adana esnafı ekmeklerine kimin mani olduğunu bu ifadelerle duyar. Şöyle diyorsunuz; 'ne kadar geleneklerimizde var bilmiyorum'. Açıkca, hiç de çekinmeden söyleyeyim. Sizin de özelinizi tartışmam. Bu parlamentodaki birçok kişinin temsil ettiği seçmenin geleneğinde rakı yoktur, birçok kişinin de vardır. Anadolu'da, komşusunun yaşam tarzına karışmayan, giyimine karışmayan, yediğine içtiğine karışmayan, yasını da iyi gününü de paylaşan kendi içtiği iki dubleyi günah saymayan, yılbaşında oynadığı tombalayı günah saymayan bambaşka bir Anadolu Müslümanlığı anlayışı da vardır. Bunların hiçbirini yapmayanlar da vardır. İçmeyene de laf söylemeyiz, içene de laf söylemeyiz. Her türlü özgürlüğün arkasındayız. Bir yerlerde insanlar rakı demeye korkacaksa sizin yaptığınız iş, yaşam biçimine müdahaledir. Bunu sonuna kadar reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar