CHP'nin müstehcen heykeli yine kırıldı

İzmir'de vatandaşların tepkisine neden olan heykel kaldırılmayınca bir kez daha saldırıya uğradı

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin müstehcen heykeli yine kırıldı
İzmir Metro İzmirspor İstasyonu'nda 4 yıldan bu yana sergilenen ve bazı kişilerin müstehcen olduğu gerekçesiyle çeşitli eylemler yaptığı 'Müzisyen' adlı mitolojik ahşap heykeli geçen mayıs ayında kıran S.K. yine heykele saldırdı.

Kısmi onarım yapıldıktan sonra eski yerine yan olarak konulan heykelin bulunduğu alana giren saldırgan heykele tekme attı, elindeki poşetle vururken güvenlik görevlileri müdahale etti.

Heykelin daha önce kırılan ve geçici olarak yerine yerleştirilen bölümleri yine çıktı. Saldırgan, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce heykeli kıran S.K. dün akşam ikinci kez saldırı girişminde bulundu. İzmirspor İstasyonu'na elinde bir torbayla gelen S.K., heykelin bulunduğu yere geldi. Heykelin bulunduğu, saksılarla çevrili alana giren saldırgan, heykele tekme attı, elindeki poşetle vurdu. Güvenlik görevlileri müdahale ederek S.K.'yı yakaladı. Bu sırada heykelin daha önce kırılan, heykeltıraşı gelene kadar geçici olarak yapıştırılan bazı bölümleri yerlerinden çıktı. Yeşilyurt Polis Merkezi'ne götürelen S.K. daha sonra adliyeye sevkedildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mayıs ayı başında bazı gruplar heykelin müstehcen olduğu gerekçesiyle istasyondan kaldırılmasını istemişti. Ardından da çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirtilen S.K. heykeli kırmıştı. Gözaltına alınan S.K. serbest bırakılmıştı.

Heykeltıraş Almacino Gonzales Andres'in Eylül ayında İzmir'e gelerek heykeli tam olarak onaracağı belirtilmişti.

Yorumlar