CHP ile HDP birleşmeli diyen Taraf yazarı

"CHP ile HDP birleşmeşmeli'' tezini savunan FETÖ’nün yayın organlarından Taraf gazetesinin yazarı Yüksel Taşkın, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Beş yıl önce 2015'te “CHP kendini yenilemiyor, HDP ile yanyana gelmeli” diyen FETÖ’nün yayın organlarından Taraf gazetesinin yazarı Yüksel Taşkın, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

 Taraf Gazetesi’nin yazarı Yüksel Taşkın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından MYK’ya alınarak Genel Başkan Yardımcısı yapıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan MYK’da yeni isimlerden biri Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Akademisyen Yüksel Taşkın oldu.

Taraf Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Taraf’ın ilk kadrosu içinde yer alan Neşe Düzel’in davetiyle 21 Mayıs 2013’te yazmaya başlayan Taşkın bu gazetede, 17 Kasım 2015’e kadar, yaklaşık 2.5 yıl köşe yazısı yazdı.

Ergenekon davalarının mağdurlarından biri olan Hürriyet Yazarı Nedim Şener, bu durum için, "Hiç şaşmaz hiç şaşırmam! Bu operasyonel FETÖ paçavrası TARAF yazarı @yukseltaskinn
CHP il başkanı’nın çürümüş ahlakını yazdığımda; güya ona destek olmak için aklı sıra bana hakaret etmişti. Mükafatını almış. Bir çakma liberal daha “Atatürkçü CHP’de!” yönetici olmuş" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN ADAY OLMUŞTU

Yüksel Taşkın, 2018 seçimlerinde CHP tarafından İstanbul'da aday gösterilmişti, ancak seçilemedi. Peki, Yüksel Taşkın kimdir?

YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR?

Akademisyen, yazar Yüksel Taşkın 1972 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Rize İli Pazar İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Yüksel Taşkın aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamıştır.

2002 senesinden sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile akademik çalışmalarını sürdüren Yüksel Taşkın 2009 yılında Doçent olmuştur. Daha sonra New York Üniversitesi’nde, Hollanda Modern Dünya’da İslam Çalışmaları Uluslararası Enstitüsü’nde, Amerika Northwestern Üniversitesi ve Buffett Uluslararası ve Karşılaştırmalı Araştırmalar Merkezi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarını gerçekleştirmiştir.

Bugüne kadar Siyaset & Kavramlar, Kurumlar, Süreçler, Milliyetçi Muhafazakar Entelijansiya / Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına, AKP Devri & Türkiye Siyaseti, İslamcılık, Arap Baharı, Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak, Sosyal Demokrasi ve Din isimli kitaplara imzasını atmıştır.

En son Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde iken KHK kararı ile Prof.Dr. Yüksel Taşkın, ihraç edilen 330 akademisyen arasında yer almıştır.