CHP, AK Parti reklamına yasak istedi

CHP, içinde ezan ve bayrak bulunan AK Parti reklam filminin yasaklanması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP, AK Parti reklamına yasak istedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında hazırladığı reklam filminin yasaklanması talebini değerlendirdi. Talep, reklamda "ezan sesi" ve "Türk bayrağı" motiflerinin kullanılmasına dayandırılıyordu. Ancak YSK, bu talebi reddetti, böylece reklam filminin yayınlanması sürecek.

CHP'NİN YSK'YA BAŞVURUSU

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, yasaklama talebiyle ilgili olarak bir dilekçe sundu. 4 Mart'ta yayımlanan ve seçim çalışmaları için hazırlanan 1.45 dakikalık reklam filminin ilk saniyelerinde duyulan ezan sesi ve filmin genelinde yer alan Türk bayrağı temalı görseller dilekçede öne çıkan detaylardı. Dilekçede, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a atıfta bulunularak, seçim propagandasında bu tür simgelerin kullanımının yasak olduğu vurgulandı.

ÖNCEKİ YASAKLAMA KARARI HATIRLATILDI

Yakupoğlu, dilekçesinde, 2014 yılında benzer bir reklam filminin yasaklandığını hatırlatarak, mevcut reklamın da televizyonlar, radyolar ve internet üzerinden yayınının durdurulması gerektiğini savundu. Ancak YSK'nın verdiği kararla, bu talep reddedilmiş oldu.

Yorumlar