Çevreciler yunus parkının kapatılması için Bakan Fakıbaba’ya başvurdu

Muğla Marmaris’teki çevreciler, ilçede bulunan barındırdığı hayvanlara ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle ilçedeki yunus parkının kaldırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvurdu.Yunus parkının oluşturulduğu...

Google Haberlere Abone ol
Çevreciler yunus parkının kapatılması için Bakan Fakıbaba’ya başvurdu

Muğla Marmaris’teki çevreciler, ilçede bulunan barındırdığı hayvanlara ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle ilçedeki yunus parkının kaldırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvurdu.

Yunus parkının oluşturulduğu belirtilen deniz dibi kirliliğini belgeleyen görsellerin de eklendiği başvuru için Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya hitaben yazılan metinde, şu sözlere yer verildi:

“Yasal bir dayanağı olmayan ’Çocukların terapi amaçlı götürüldüğü Yunus Parkları’ tezinin de geçersiz olduğu bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Türkiye de Yunus eğitmenliğini tam olarak karşılayan bir kurs ve program yoktur. Ayrıca, Türkiye’nin de imzaladığı BERN Sözleşmesine göre ‘Yunusların esaret altında tutulması ve ticari meta olarak kullanılması Türkiye’de yasaktır’. Benzer şekilde, Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu, ‘Yüzme havuzlarında hayvanların insanlarla birlikte bulunmalarına kesinlikle İzin verilmez’ ibaresi halen yürürlüktedir. Yunuslara ve Deniz memelilerine eziyet eden ,dünya_çapında boykot edilen yunus gösteri merkezinin kapatılmasını istiyoruz.”

Yorumlar