Cevheri Güven kimdir, öldü mü, nerelidir, FETÖ'cü mü?

Cevheri Güven sosyal medya platformları üzerinden yaptığı yayınlarda hükümet aleyhine faaliyetlerde bulunan, daha çok FETÖ'nün savunduğu tezler üzerinden iddiaları gündeme getiren bir isimdir. Bu nedenle FETÖ üyesi olduğu ileri sürülür. Şu anda yurt dışında olması da bu kanıyı güçlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Cevheri Güven kimdir, neden kaçtı, FETÖcü mü, baba

Cevheri Güven kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, neden son günlerde yeniden gündeme geldi? Sedat Peker ile Youtube yayınları paralel bir şekilde süren, Peker'in videolarını alarak kara propaganda malzemesi yapan Cevheri Güven adını Türkiye birçok şaibeyi ortaya çıkaran ve sonrasında birçok karanlık noktanın da odağı haline gelen Nokta Dergisi ile gündeme gelmişti. Kendisine ait sosyal medya hesapları, başta Youtube olmak üzere, aracılığıyla hükümet aleyhine yayınlar yapan, Sedat Peker'in videoları üzerinden çeşitli analizler yaparak yeni konuları gündeme getirmeye çalışan Güven'in özel hayatı ve örgütle ilişkisi araştırılıyor. Peki, Cevheri Güven kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, Cevheri Güven neden gündemde?

CEVHERİ GÜVEN KİMDİR?

Cevheri Güven, Sedat Peker'in kim veya kimler tarafından kendisine verildiği bilinmeyen dosyalar ve söylentiler üzerinden yayınladığı videolara yorum ve analizler yaparak son günlerde gündeme geliyor. Peker'in yayınladığı her videodan sonra spor yorumcusu gibi yorumlar yaparak provokatif iddialarda bulunmaktadır. Peki, kimdir bu Cevheri Güven? 

Cevheri Güven kimdir, nerildir?
Cevheri Güven kimdir, nerildir?

 

Cevheri Güven, 25 Kasım 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatının ardından takvimler 1999 yılını gösterdiğinde Ankara’da gazetecilik kariyeri başlamıştır. Cem Uzan’ın kurduğu Star Gazetesi Ankara bürosunun ilk stajyeri olmuştur. Başkentte çeşitli gazetelerde siyasi haberler yaptıktan sonra, 2009 senesinde yeniden Star Gazetesi’ne bu sefer haber müdürü olarak geri dönmüştür. Burada ise Gezi Parkı Operasyonlarının ardından değişen yapı, 17-25 Aralık operasyonlarının da gelmesinden sonra Cevheri Güven işten çıkartılmıştır.

Mayıs 2015 yılında Nokta Dergisi yeniden kurulmuştur. Burada Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmiştir. Kapak fotoğraflarıyla dikkat çeken Nokta Dergisi, yine çarpıcı bir kapak görselinin ardından önce toplatılmıştır. Ardından da yayınlarına son verilmiştir. 1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan kapak görseli nedeniyle de Cevheri Güven ve yardımcısı Murat Çapan tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmiştir. Burada 2 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe girişiminin ardından Cevheri Güven yurt dışına kaçmıştır. Bu ise kendi anlatmasına göre tamamen şöyle gerçekleşmiştir: “O zamanlar Twitter’da başkentçi isminde bir hesap var. Bu hesap kimi yazıyorsa o hapse giriyor. Bir gün tutuklanacak 42 gazeteci diye bir liste yazmış. Bu listenin içerisinde ben de varım. O dönem içeri girilecek gibi de değil. “

Cevheri Güven kimdir?
Cevheri Güven

 

Ardından yurt dışına kaçmak için bir insan kaçakçısı bulmuştur. Arabasını satarak kaçakçılara verdiği parayla eşi, kendisi ve 2 çocuğu ile ülkeden kaçmıştır. Daha sonra mülteci kampına girmiştir. Şimdilerde ise Almanya’da yaşamaktadır. Kendisi hakkında halkı silahlandırmaktan suçundan 22.5 yıl hapis cezası vardır.

Cehvehir Güven'in kim olduğuna dair önemli bir yazı zamanında Sabah Gazetesi'ne yer almıştı. İşte haberin tam metni: FETÖ'nün desteklediği Nokta Dergisi'nin son sayısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla 'Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla toplatıldı. Kapağına alışık oldukları fotomontaj tekniğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkada şehit cenazesi geçerken selfie yaptığı bir görüntüye yer veren Nokta'nın sahibi Cevheri Güven, yazdığı kitap ve haberleriyle tam bir kara propaganda ve psikolojik harp makinesi... Güven, belaltı istihbaratı üzerine de bir kitap yazdı.

Nokta Dergisi bugün mahkeme kararıyla toplatılan son sayısında seviyesiz ve saldırgan tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün sürekli yapageldiği fotomontaj tekniğiyle hazırladığı kapağına Nokta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkada şehit cenazesi geçerken selfie yaptığı bir görüntüyü bastı. Hem şehitlere hem de Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren bu seviyesizlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak söz konusu derginin toplatılması ve Twitter hesabının erişime engellemesi talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz, emniyetin talebine olumlu cevap vererek kararı onayladı. Açıkça terör propagandası yapan Nokta Dergisi'nin sahibi Cevheri Güven'in vukuatları bununla sınırlı değil. FETÖ'nün kripto gazetecilerden olan Nokta'nın sahibi Cevheri Güven'in geçmişi bu türden gerçeği deforme eden haberlerle dolu.

KADROSU FETÖ'CÜ VE GEZİCİLERDEN!

Derginin sahibi olduktan sonra AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı karşıtlığını kapağına ve sayfalarına taşıyan Nokta, kadrosunu da Gülen örgütüne yakın isimlerden oluşturdu. Bugün, Taraf ve Zaman gazetelerinden muhabirleri kadrosuna kattı. Zaten Cevheri Güven bu durumu da açıkça 31 Mayıs 2015'te Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda söylüyordu: "Kadromuz, Gezi Parkı ve 17 Aralık gibi süreçlerden sonra işten atılan gazetecilerden oluşuyor."

FETÖ'nün desteğini açıkça itiraf eden ve bunu da saklamayan Güven, aynı röportajda "Ana akım medya Erdoğan üzerinden besleniyor. Bunun dışına çıkmak lazım. Türkiye'nin pek çok sosyal, toplumsal ve ekonomik problemi var. Sosyal konulu kapaklarımız olacak." demiş ancak kendisi dergiyi satın alan abilerinin talimatıyla bu söylemini terk etmişti. Derginin toplatılan son sayısı da bu Erdoğan karşıtlığının bir tezahürü zaten.

KARA PROPAGANDA HEP İŞİ OLDU

Nokta Dergisi'nin sahibi Cevheri Güven'in kara propaganda ve yalan haber uydurma alışkanlığı yeni değil. FETÖ'nün tetikçisi gibi çalışan ve her fırsatta cemaatin işine yarayacak haberlere imza attı. Ergenekon davası sürecinde yaptığı yalan haberler nedeniyle hakkında en çok dava açılan isimlerden biri oldu.

ÖRGÜT EVLERİNDE OKUTULAN BELALTI İSTİHBARATI'NIN YAZARI

Bir zamanlar FETÖ'nün en büyük yayınevlerinden olan Timaş Yayınları'ndan "Bal Tuzağı/Belaltı İstihbaratı" kitabının da yazarı olan Nokta'nın sahibi Güven kitabında bir anlamda FETÖ'nün çok iyi bildiği ve uygulamaya soktuğu belaltı şantajı itiraf ediyor. Çıktığı dönemde Zaman yazarı Bülent Korucu'nun kitaba övgüler düzmesi de boşuna değil hiç şüphesiz. Bu kitabın o dönemler cemaatin evlerinde de okutulduğu ve zorunlu kılındığı biliniyor. Kitap, yurt içi ve yurt dışında yankı bulmuş, üst düzey devlet adamlarının, bürokratların, askerlerin, müstesarların ve başkanların özel hayatlarında yaşadıkları yasak ilişkilerle şantaja uğrama, itibarlarını ve işlerini kaybetmeleri konu alınıyor.

"BAL TUZAĞI" KİTABININ ADI ÖRGÜT İÇİNDE BİR ŞİFRE OLDU

İnsanların mahrem arzularının kullanılarak nasıl kontrol mekanizmaları yaratıldığının anlatıldığı kitap, akla örgüt lideri Fetullah Gülen'in bir sohbetini getiriyor. Fetullah Gülen, cemaat üyelerine yaptığı 'Kara propaganda ve nefis muhasebesi' başlıklı sohbetinde Amerika'da bulunduğu sırada birisinin kendisine telefon açtığını ve bir siyasetçinin gece bir aşüfte ile buluşmaya gittiğini anlatmıştı. Bu türden istihbarat ağının kendi kontrolünde olduğunu itiraf eden Gülen'in tetiçkisi bir yazarın da bu türden bilgi ve belgeleri elinde tutmasına herhalde şaşırmamak gerekiyor. Cevher Güven'in Bal Tuzağı isimli kitabının adı, siyasetçilere yönelik belaltı gizli kamera çekimlerinin de kod adı olarak kullanılmaya başlandı. 

CEVHERİ GÜVEN ALMANYA'DA BULUNDU

FETÖ'nün kara propagandacısı olarak nitelendirilen Cevheri Güven en son Almanya'da görüntülendi. FETÖ'nün Goebbels'i olarak bilinen ve örgütün propaganda imamı olan firari Cevheri Güven'in izini süren SABAH, aylar süren saha çalışması sonucunda Güven'i kara propaganda yuvası haline getirdiği Almanya'daki adresinde bulup görüntüledi..

Sosyal medya ve Youtube kanalı üzerinden devletin üst düzey bürokratları ve siyasetçilerine yönelik kara propaganda ve dezenformasyon içerikli videolarıyla tanınan Güven'in, FETÖ'nün sık izlediği bir rotayı izleyerek yasadışı yollarla Yunanistan'ın Selanik kentine, oradan da Almanya'ya kaçtığı biliniyordu. Ancak Güven'in tam olarak nerede olduğu sır gibi saklanıyordu.

Ekibimiz ilk olarak Güven'in Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine yaklaşık üç ay önce saha çalışmalarına başlayan SABAH, Güven'in Hessen'in Babenhausen bölgesindeki bir adreste olduğunu belirledi. Bu tespitin ardından ekibimiz, Güven'in kumpas merkezine dönüştürdüğü evin bulunduğu bölgeye gitti.

Firari FETÖ'cü Güven, ailesiyle birlikte lüks içinde yaşadığı dubleks bir daireden çıktıktan sonra objektiflere yakalandı.

Güven, ailesiyle birlikte yaşadığı evi, siyasetçilere ve üst düzey kamu kamu görevlilerine yönelik iftira ve kara propaganda faaliyetlerini yürüttüğü yayın üssü gibi kullanıyor. Edinilen bilgilere göre Güven, 3 yıl oturmaya başladığı dairede çektiği ilk kara propaganda videosunu 23 Ekim 2019'da yayınladı. O günden bu yana tam 253 video çeken Güven'in videoları, firari FETÖ'cüler ve örgütün haber siteleri tarafından algı operasyonunda kullanılıyor.

İFTİRA İLE AYLIK 10 BİN EURO GELİR

GÜVEN'İN yaklaşık üç yıldır yaşadığı dubleks dairenin çatı katını kara propaganda video kayıtlarını çekmek için kullandığı belirlendi. Bakanları ve üst düzey kamu görevlilerini fütursuzca iftira/karalama kampanyalarıyla yıpratmaya çalışan Güven, sosyal medyada yaptığı bu yayınlarla yüksek gelir elde ediyor. Güven'in Youtube'dan elde ettiği gelirin aylık 5 ila 10 bin Euro civarında olduğu belirtiliyor..

ALMAN İSTİHBARATI KORUMASINDA İDDİASI

FETÖ firarisi Cevheri Güven’in geçtiğimi günlerde YouTube’de yaptığı bir yayında kendisini hedef aldığını dile getiren gazeteci Recep Capolat, Twitter hesabından Cevheri Güven ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Cevheri Güven’in nasıl bir yol izlediğini yazan Canpolat, Erlik isimli YouTube kanalının Cevheri Güven’in "Tabutuna son çiviyi çakacağı" iddiasını da gündeme getirdi.

Recep Canpolat, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ağırlıklı olarak masa başı uydurma kurgu haberleri Youtube kanalında yayınlayan @cevheriguven , 15 Temmuz darbe girişimi akabinde önce Yunanistan'a sonra ise Almanya'nın Frankfurt şehrine yakın Babenhausen bölgesine yerleşti.

Almanya Federal Haber Alma Servisi (Bundes Nachrichten Dienst) BND tarafından koruma altına alınan @cevheriguven, Babenhausen şehri polis merkezine yakın bir adreste ikamet etemeye başladı. (Pravda’nın deşifresiyle bizi karıştırma. Ev adresini vermeyi düşünmüyorum.)

BND tarafından, yaşayacağı konuta yerleştirilen @cevheriguven kendini garantiye almak için okyanus ötesi istihbarat örgütlerle ilişkiye girmekten çekinmedi. Açık kaynaklardan aldığı bilgiyi kurgulayarak hem Youtube'ta, hem de ilişkide bulunduğu istihbarat örgütleriyle paylaştı.

İktidarın pravdası @sabah, yaşadığı bölgeyi deşifre etmesinden sonra, kendisinin hayatı tehlike altında olduğunu belirterek, Frankfurt merkezde başka bir adrese yerleşmesi konusunda BND’den yardım istedi. Alman İstihbaratı BND @cevheriguven'in bu isteğine olumlu cevap verdi.

En son yaptığın programda, konu bulamayınca, iktidarın yancısı yalanıyla @sjw_erlik ve Jahrein’i gündeme alırken, @Veryansin_Tv ve şahsımı, sohbetinin mezesi haline getirmeye çalıştın. @cevheriguven iktidara olan düşmanlığına, bizi meze yapman, ahlaki yorgunluğuna sebep oluyor.

Gazi İletişim'de yaptığın iyot çözeltisi, bizim gibi gazetecilere sökmez. Ayrıca @sjw_erlik ile komşusun. Erlik, Pazar günü senin tabutuna son çiviyi çakacağını söylüyor. Pazar'ı ben de sabırsızlıkla bekliyorum. @cevheriguven, Sen o yarayı kaşıdın, ben o yarayı kanatacağım."

CEVHERİ GÜVEN'İN "TANKIN ELİ KULAĞINDA" PAYLAŞIMI

Cevheri Güven'in 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce "tankın eli kulağında" şeklinde bir mesaj paylaştığı ortaya çıktı.

Son dönemlerde sosyal medyada muhalif isimlerin referans aldığı ve paylaşımlarını sık sık yaptığı Cevheri Güven isimli FETÖ firarisinin "tankın eli kulağında" şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı. 

Yaptığı paylaşımla ilgili bilgi ortaya çıkınca kesinlikle böyle bir paylaşım yapmadığını savunan Güven'in kendi hesabındaki paylaşımın hala yerinde durduğundan habersiz olduğu anlaşıldı. 

Güven, paylaşımını ortaya çıkaranlara yönelik yaptığı savunmada ise, "militerleşmeye" vurgu yapmak istediğini ileri sürdü.

Güven savunmasında, "Sabah Gazetesi&OdaTV ikilisinin uydurdukları yeni yalan: 15 Temmuz'dan iki gün önce "tankın eli kulağında" diye paylaşım yaptığım yalanı. Ne yapsanız olmuyor. Her gün yalanın dozunu artırın olur mu Serhat Albayrak ve Toygun Atilla ikilisi. Bakalım hayal gücünüzün kapasitesi ne. Ülkenin militerleşmesi, polisin ve askerin 7 Haziran seçiminden sonra aşırı görünür olmasıyla ilgili rahatsızlığımı dile getirdiğim tweeti, darbe çağrısı gibi tam tersi yorumlamak için ancak sizin kadar yalancı olmak lazım." dedi. 

İşte Güven'in o paylaşımı: 

Cevher Güven kimdir, kaç yaşında, neden kaçtı, FETÖ'cü mü, babası kim, nereli?
Cevher Güven kimdir, kaç yaşında, neden kaçtı, FETÖ'cü mü, babası kim, nereli?

 


 

Yorumlar

tamam akrabaları hebsi içerde.kokeni başka şehir.
[email protected]: Benim babam 93 yasinda akp li öldü... cehveri güvenin babasi fetocu ise, cehverinin ne günahi var...???
M.Numan Duman Cevheri Güven denilen bu ahlak yoksunu zavallının hiçbir twitter vb. vidio çekimlerine itibar etmeyiniz. Kendisi bir vatan haini olup 22.5 yıl hapis cezası almıştır.