Cerrahpaşa Üniversitesi cinsiyet değiştirme iddialarını yalanlamadı

Cerrahpaşa Üniversitesi cinsiyet değiştirmek için sırada binlerce gencin beklediği yönündeki iddialarını yalanlamazken, açıklanan rakamların abartılı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Cerrahpaşa Üniversitesi cinsiyet değiştirme iddia

Cerrahpaşa Üniversitesi'nde cinsiyet değiştirmek ameliyatları yapıldığı, bedelinin de 2,5 milyon lira olduğu ve devlet tarafından karşılandığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Cerrahpaşa Üniversitesi'nin açıklamasında iddialar yalanlanmazken, belirtilen sayıların abartılı olduğu belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Ahmet Akın'ın ortaya attığı "Cerrahpaşa'da 4 bin kız, erkek olmak, Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek, kız olmak için bekliyor" iddiasına yanıt verdi. Cerrahpaşa'dan yapılan açıklamada hasta sayılarının gerçeğin çok üzerinde ve abartılı olduğu belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ortaya atılan iddialara yanıt vererek, hasta sayılarının "gerçeğin çok üzerinde ve abartılı" olduğunu bildirildi.

Cerrahpaşa'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya platformlarında sıkça paylaşıma konu olan Cerrahpaşa Tıp Fakültemizde cinsiyet değiştirme ameliyatlarına yönelik iddiaların yer aldığı haberlerin içeriğinde verilen hasta sayıları gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, profesör unvanlı ve üniversiteyle ilişkisi olmayan bir öğretim üyesinin açıklamasına dayandırılmış bu haberlerin tamamıyla dezenformasyon sonucu olduğu, toplumu yanlış yönlendirme amacına hizmet ettiği kaydedildi.


 

Yorumlar