Cenk Çelik öldü mü? Cenk Çelik son durum nedir?

Cenk Çelik öldü mü, Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırı sonrasında öldü mü, yaşıyor mu, en son medyaya yansıyan haberlerde Çelik'in durumuyla ilgili bilgilerin nasıl olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Cenk Çelik öldü mü? Cenk Çelik son durum nedir?

Cenk Çelik öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl, son durumu nasıl, Ümraniye'de silahlı saldırıya vurulduğu olay anında bütün haberlerde öldüğü belirtilen Çelik'in şu anda durumu nasıl?

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 17 Eylül 2022 tarihinde arkasında yaklaşan silahlı bir saldırgan tarafından sokak ortasında başından vurulan Cenk Çelik'in sağlık durumu merak ediliyor. 

CENK ÇELİK ÖLDÜ MÜ?

Yayınladığı videolarla Sedat Peker ile aralarındaki husumeti sık sık gündeme getiren ve ölümü halinde sorumlunun Peker ve ona destek verenler olduğunu belirten Çelik, daha önce videolar çektiği Ümraniye meydanında silahlı saldırıya uğramıştı. 

Ağabeyi Zafer Çelik ile birlikte Sedat Peker'in hedefinde olan iki kardeş, sık sık başlarına bir şey gelmesi halinde sorumlunun Sedat Peker olacağını duyuruyordu. 

Peker de bir videosunda bu iki ismin birileri tarafından öldürülüp cinayetin kendisinin üzerine atılacağını ileri sürüyordu. 

Peki, Cenk Çelik vurulduktan sonra en oldu, öldü mü yaralandı mı, şu anda son durumu nasıl? 

Ümraniye'de 17 Eylül 2022 tarihinde yaşanan olayda organize suç örgütü lideri Sedat Peker paylaşımlarıyla tanınan Cenk Çelik silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırgan olaydan sonra kaçarak izini kaybettirmişti.

Asayiş şube müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada silahla yaralama anının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde Cenk Çelik'in yanına yaklaşan bir kişinin ateş ederek kaçtığı görüldü. Olayda kullanılan silah bir süre sonra bir çöp Şüpheliyi güvenlik kamera görüntülerinden takip eden polis önce şüphelinin düşürdüğü şapkasına, ardından kılık değiştirmek için çıkardığı pantolonuna ulaştı. Şüphelinin iki pantolonu üst üste giyerek olaydan sonra birini çıkartarak eşkal değiştirmeye çalıştığı belirlendi. Bulunan pantolonun cebinden çıkan otel kartı sayesinde şüphelinin kimliğinin belirlendiği belirtildi.

SALDIRGAN KAÇMAK ÜZEREYKEN YAKALANDI

Yapılan inceleme sonucu şüphelinin olaydan sonra bir taksiye binerek 1400 lira ödeyerek Edirne'ye gittiği tespit edildi. Edirne'de düzenlenen operasyonda yurt dışına çıkmak için insan kaçakçılarıyla irtibat kurduğu tespit edilen Özgür B. yakalanarak İstanbul'a getirildi. Şüphelinin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Şüphelinin ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ve "Ben İstanbul'a hiç gelmedim" dediği öğrenildi.

SALDIRGAN BAŞKA BİR CİNAYETTEN ARANIYORMUŞ

Polis yaptığı soruşturmada yakalanan Özgür B.'nin 2 Ağustos 2022 tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesinde Ergin Opçin'in öldürülmesiyle ilgili arandığı ortaya çıktı. O tarihte motosikletli iki kişinin saldırısına uğrayan Ergin Opçin öldürülmüştü. Polis olayda silahı kullanan Tarık T.'yi kısa sürede yakalamıştı. Özgür B.'nin o olayda motosikleti kullanan kişi olarak arandığı öğrenildi.

CENK ÇELİK 17 GÜN SONRA ÖLDÜ

17 Eylül’den bu yana hastanede tedavi gören Cenk Çelik, 2 Ekim 2022 Pazar gecesi saat 23.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Çelik’in cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından teslim alınan Cenk Çelik’in cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine götürüldü.

Cenk Çelik'in cenazesinin, memleketi Siirt’e götürüleceği ve yarın öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

"BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU SEDAT PEKER'DİR"

Cenk Çelik, 28 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, "Başımıza bir şey gelirse sorumlusu Sedat Peker'dir. Bana ve kardeşime tehditler savuruyor. Bizim başımıza bir şey gelirse sorumlusu Peker ve onu destekleyenlerdir" ifadelerini kullanmıştı. 

CENK ÇELİK KİMDİR?

Cenk Çelik'in aslen Siirtli olduğu, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde kardeşi Zafer Çelik ile birlikte esnaflık yaptığı belirtiliyor. Sedat Peker, ikili için, "Masaj salonu işletiyorlar, uyuşturucu satıyorlar" iddialarında bulunmuştu. 

SEDAK PEKER CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Cinayet sonrasında gözlerin doğal olarak çevrildiği ilk isim olan Sedat Peker cephesinden ilk açıklama geldi. Açıklama, Peker'in avukatı aracılığıyla medyada yer aldı. 

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'le FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyi aktararak, Peker'in bugün yaşanan olaya dair söylediklerini aktardı.

Barkın'ın aktardığına göre Peker, şunları söyledi:

"Bugüne kadar sosyal medyada çoluk -çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur.

Bazı güçler tarafından öldürülmem amaçlanırken, yakınlarıma saldırılar düzenlenirken, bana hiçbir fayda sağlamayacak bu tip bir cinayetle ilişkilendirilmem asla mümkün değildir. Bugün, yakınımda olduğu bilinen Seyfi Gedikli isimli arkadaşın ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi .Bana sevgi besleyen insanları yıldırma amacıyla yapılan kriminal çalışmalar devam etmektedir. Dijital tecrit altında iken bu yönde komplolara başvurmak asla onurlu bir davranış değildir."

CENK ÇELİK SALDIRIDA AĞIR YARALANDI

Cenk Çelik, Ümraniye'deki silahlı saldırıda ölmedi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak şu anda hangi hastanede ve sağlık durumunun nasıl olduğu konusunda bir bilgi bulunmuyor. Hasımlarının ikinci bir saldırısına karşı alınan önlemler kapsamında nerede tedavi edildiği gizli tutulması gerekiyor.


 

Yorumlar