Cenazeye katılıp hakkımızı helal etmiyoruz dediler

Eski patronları ölen işçiler, cenaze namazına katılarak imamın, "Hakkınızı helal ediyor musunuz" sorusuna "Helal etmiyoruz" cevabını verdi. İşçilerin, ölen kişiden alacaklı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cenazeye katılıp hakkımızı helal etmiyoruz dediler

Ölen patronun işçileri, cenaze törenine katılarak "hakkımızı helal etmiyoruz" dedi, cemaat şaştı kaldı.

Kocaeli Derince Çenesuyu'nda üretim yapan ve 2014 yılında kapanan AD Demirel'in çalışanları hak arayışlarını sürdürüyor. Önceki gün Ankara'da yaşamını yitiren fabrika sahibi Attila Doğan'ın cenazesine katılan işçiler haklarını helal etmedi.

Cenaze töreninde cenaze namazına katılan işçiler cami imamının "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna "Etmiyoruz" diye yanıt verdi. İşçiler, cami imamına da tepki göstererek kul hakkının da cenazede anlatılmasını istedi.

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu AD Demirel, 2014 yılında ekonomik gerekçelerle üretimini durdurdu. 67 işçi tazminatlarını ve haklarını alamadı. Uzun süren hukuk mücadelesinde işçiler davaları kazandı ancak icra ettikleri tüm mal varlıklarına bankalar el koydu. Yaklaşık 5 milyon lira alacağı olan işçiler tüm girişimlere rağmen paralarını alamadı ama mücadeleyi de bırakmadı.

 

Yorumlar