Çekirge istilası İran'dan sonra Türkiye'de de başladı

İran'ın tarım arazilerini tehlikeye sokan çekirge istilası, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de görüldü. İlçenin bir mahallesinde görülen binlerce çekirge paniğe sebep oldu. Mahalle halkı devletten yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan sonra Türkiye'de de başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1 mahalle çekirge istilasına uğradı. Mahalle halkından Mehmet Aycan, "Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz, kendi imkanlarımız ile ilaçlama yapıyoruz ama yeterli değil" dedi. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Güldoruğu Mahallesi kırsalında görülen binlerce çekirge korkuya neden oldu. Mahalle halkı çekirge istilasının ekili arazilerine zarar vermesinden korktuklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

çekirge

'DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUZ'

Çekirgelerin son yıllarda bölgede sıkça görüldüğünü ve her yıl çoğaldığını belirten mahalle halkından Mehmet Aycan, şu şekilde açıklamada bulundu:

Son yıllarda mahallemizde sürekli çekirgeler görülüyor ve girdikleri alanı tamamen bitiriyorlar. Bizler hayvancılık ve çiftçilikten geçiniyoruz ama çekirgeler her yere zarar verdiği için sıkıntı çekiyoruz. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz, kendi imkanlarımız ile ilaçlama yapıyoruz ama yeterli değil.'

 

Yorumlar